Ainesosat

  • 1/2 dl
    Pinjansiemen, kuivattu
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 50 g
    Basilika, tuore
  • 50 g
    Juusto, parmesaania, kova
  • 1 dl
    Oliiviöljy
  • 1 dl
    Nokkonen

Reseptin ravintosisältö

Energia 324 kcal/annos
  • C-vitamiini 21.1 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • Kalsium 241.1 mg
  • Natrium 464.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Sokerit 0.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3.9 g
  • Proteiini 7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
  • Rasva 32.6 g

Valmistusohje

½ dl pinjansiemeniä tai kuorittuja manteleita
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria, suolaa
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 dl kiehautettuja, hienonnettuja vuohenputken lehtiä
50 g parmesaanijuustoa
1 dl oliiviöljyä

1. Hienonna pinjansiemenet (tai mantelit) ja valkosipulinkynnet monitoimikoneessa.
2. Lisää vähitellen mustapippuri, suola, basilika ja vuohenputken lehdet.
3. Lisää joukkoon raastettu juusto. Lisää lopuksi oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi.
4. Jos haluat ohuemman kastikkeen, lisää oliiviöljyä.

Tarjoa kastike pastan kanssa tai käytä sitä mausteena kastikkeisiin.

Jaa sivu