Valmistusohje

½ dl pinjansiemeniä tai kuorittuja manteleita
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria, suolaa
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 dl kiehautettuja, hienonnettuja vuohenputken lehtiä
50 g parmesaanijuustoa
1 dl oliiviöljyä

1. Hienonna pinjansiemenet (tai mantelit) ja valkosipulinkynnet monitoimikoneessa.
2. Lisää vähitellen mustapippuri, suola, basilika ja vuohenputken lehdet.
3. Lisää joukkoon raastettu juusto. Lisää lopuksi oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi.
4. Jos haluat ohuemman kastikkeen, lisää oliiviöljyä.

Tarjoa kastike pastan kanssa tai käytä sitä mausteena kastikkeisiin.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 32.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
  • Proteiini 7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3.9 g
  • Sokerit 0.7 g
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Natrium 464.2 mg
  • Kalsium 241.1 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 21.1 mg