Vuohenputkirieskat

4 annosta

Valmistusohje

6 – 7 rieskaa

3 dl perunasosehiutaleita
4 dl vettä
50 g voita tai (juoksevaa) margariinia
½ tl suolaa
1 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kiehautettuja, hienonnettuja vuohenputken lehtiä

  1. Sekoita perunasosehiutaleet haaleaan veteen.
  2. Lisää pehmeä rasva, suola, jauhot ja hienonnetut vuohenputket. Tietysti voit käyttää hiutaleiden ja veden sijasta vastaavan määrän perunasosetta.
  3. Jaa taikina 6-7 osaan. Taputtele palat jauhotetulla kädellä melko ohuiksi rieskoiksi.
  4. Pistele rieskat haarukalla ja paista uunissa  225°C:ssa 15–20 minuuttia.
Hiilijalanjälki
0.31 kg CO2 ekv
  • Energia 463 kcal/annos
  • Rasva 13.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.2 g
  • Proteiini 8.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 81.9 g
  • Sokerit 4 g
  • Kuitu, kokonais- 6.7 g
  • Natrium 839.5 mg
  • Kalsium 205 mg
  • Rauta 3.4 mg
  • C-vitamiini 48.3 mg