Vuohenputkirieskat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/vuohenputkirieskat.jpg
Vuohenputkirieskat
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kesä
- Kevät
- Suolainen leivonta
- Villiyrtit
Valmistusohje
6 – 7 rieskaa
3 dl perunasosehiutaleita
4 dl vettä
50 g margariinia
0,5 tl suolaa
1 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kiehautettuja, hienonnettuja vuohenputken lehtiä
- Sekoita perunasosehiutaleet haaleaan veteen.
- Lisää pehmeä rasva, suola, jauhot ja hienonnetut vuohenputket. Tietysti voit käyttää hiutaleiden ja veden sijasta vastaavan määrän perunasosetta.
- Jaa taikina 6-7 osaan. Taputtele palat jauhotetulla kädellä melko ohuiksi rieskoiksi.
- Pistele rieskat haarukalla ja paista uunissa 225°C:ssa 15–20 minuuttia.
0.31 kg CO2 ekv
- Energia 463 kcal/annos
- Rasva 13.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.2 g
- Proteiini 8.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 81.9 g
- Sokerit 4 g
- Kuitu, kokonais- 6.7 g
- Natrium 839.5 mg
- Kalsium 205 mg
- Rauta 3.4 mg
- C-vitamiini 48.3 mg
Pääraaka-aineet
-
2 dlNokkonen
-
2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 dlOhrajauho
-
1/2 tlRuokasuola, jodioitu
-
50 gVoi
-
4 dlVesi, vesijohtovesi
-
3 dlPerunasosejauhe, valmistamaton