Valmistusohje

2,5 dl kylmää vettä
4 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 dl ohrajauhoja
2 rkl öljyä
1 rkl sokeria tai siirappia
1,5 tl kuivahiivaa

  1. Mittaa aineet paistovuokaan ohjeessa luetellussa järjestyksessä. Valitse ohjelma ja paina käynnistysnappia.

Vinkki 1: Eri merkkisillä leipäkoneilla voi leipien annoskoko olla erilainen. Jos leipäkoneessi annoskoko on suurempi kuin oheisen ohjeen, muuta ainemäärät samassa suhteessa omalle koneelle sopiviksi.
Vinkki 2: Ainemäärien mittaaminen kannattaa tehdä huolellisesti, jotta leipä onnistuu.
Vinkki 3: Leipään voi käyttää erilaisia jauhoja. Leipäkoneessa voi käyttää 1/3 kokonaisjauhojen määrästä graham-, ruis- tai ohrajauhoja, 2/3 kannaattaa olla vehnäjauhoja, jotta leipä kohoaa tarpeeksi. Jos käytät enemmän täysjyväjauhoja, leivästä tulee matalampi.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu