Wamango nkhuku, mangokana

4 annosta

Valmistusohje

0,5 kg kanan paistileikkeitä tai reisipaloja
1 kanaliemikuutio
vettä

Marinadi:
0,5 dl ananasmehua
0,25 dl soijakastiketta
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl jauhoa
1 rkl sokeria

Pannulle:
1 rkl öljyä
2 vihreää paprikaa
1 mango
0,5 dl paahdettuja maapähkinöitä murskattuna

1.Laita kanan paistileikkeet tai reisipalat kattilaan.
2.Liuota kanaliemikuutio tilkkaan kuumaa vettä ja kaada lihojen päälle.
3.Lisää vettä sen verran, että lihat peittyvät. Keitä kanat kypsiksi, noin 20 minuuttia palojen koon mukaan.
4.Nosta kattila liedeltä jäähtymään.
5.Tee marinadi: sekoita ananasmehu, soijakastike, omenaviinietikka, inkivääri, jauhot ja sokeri.
6.Kun liha on jäähtynyt, poista luut ja paloittele lihat. Laita palat kulhoon ja kaada marinadi päälle. Laita peitettynä jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.
7.Kuumenna sitten iso paistinpannu. Laita pannulle öljyä, lisää paprikaviipaleet ja paista muutama minuutti. Lisää kanat marinadeineen. Kypsennä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.
8.Kuori ja kuutioi mango. Lisää mango ja maapähkinät pannulle ja kypsennä vielä pari minuuttia.
9.Maista ja mausta mieleiseksi. Tarjoa riisin kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Katso video

  • Energia 471 kcal/annos
  • C-vitamiini 67.8 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • Kalsium 44.6 mg
  • Natrium 1535.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.5 g
  • Sokerit 13.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.3 g
  • Proteiini 26.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7 g
  • Rasva 30.1 g