-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Liha- ja makkararuoat
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
0,5 kg kanan paistileikkeitä tai reisipaloja
1 kanaliemikuutio
vettä
Marinadi:
0,5 dl ananasmehua
0,25 dl soijakastiketta
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl jauhoa
1 rkl sokeria
Pannulle:
1 rkl öljyä
2 vihreää paprikaa
1 mango
0,5 dl paahdettuja maapähkinöitä murskattuna
Laita kanan paistileikkeet tai reisipalat kattilaan. Liuota kanaliemikuutio tilkkaan kuumaa vettä ja kaada lihojen päälle. Lisää vettä sen verran, että lihat peittyvät. Keitä kanat kypsiksi, noin 20 minuuttia palojen koon mukaan. Nosta kattila liedeltä jäätymään. Tee marinadi: sekoita ananasmehu, soijakastike, omenaviinietikka, inkivääri, jauhot ja sokeri. Kun liha on jäähtynyt, poista luut ja paloittele lihat. Laita palat kulhoon ja kaada marinadi päälle. Laita peitettynä jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi. Kuumenna sitten iso paistinpannu. Laita pannulle öljyä, lisää paprikaviipaleet ja paista muutama minuutti. Lisää kanat ja marinadi. Kypsennä noi 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kuori ja kuutioi mango. LIsää mango ja maapähkinät pannulle ja kypsennä vielä pari minuuttia. Tarjoa riisin kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 67.8 mg
- Rauta 2.3 mg
- Kalsium 44.6 mg
- Natrium 1535.1 mg
- Kuitu, kokonais- 3.5 g
- Sokerit 13.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 25.3 g
- Proteiini 26.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7 g
- Rasva 30.1 g
Ainesosat
-
500 gBroileri, koipi-reisi, nahkoineen, raaka
-
1 kplKanaliemikuutio, sisältää vehnää
-
50 gTäysmehu, ananastäysmehu
-
1 rklOmenaviinietikka
-
1 rklSoijakastike valmistettu soijasta ja vehnästä (shoyu)
-
3 rklSoijakastike valmistettu soijasta ja vehnästä (shoyu)
-
1 viipaleInkivääri
-
20 gVehnäjauho, valkoinen
-
1 rklSokeri
-
1 rklRypsiöljy
-
2 keskikokoinenVihreä paprika (makea)
-
1 kplMangot
-
1 keskikokoinen annos (50.0 g)Pähkinä, maapähkinä
Maritta Mononen
Resepti vaikutti oikein hyvältä, joten päätin kokeilla sitä. Syömme paljon broileria, joten uudet ohjeet ovat aina tervetulleita.
Aloittelija saattaisi kaivata hieman täsmällisempiä mainintoja raaka-aineista. Esim. jauhoja ei ole erikseen määritelty.