Valmistusohje

noin 20 rieskaa

1/2 l  viiliä tai piimää
2 munaa
100 g (2 dl) ohrajauhoja
1 tl suolaa

Munavoita

1. Sekoita viili/piimä ja munat kevyesti.
2. Lisää jauhot ja suola. Anna taikinan seistä kylmässä vähintään tunti.
3. Taikinan kuuluu olla erittäin löysää. Kaada taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle pieniä ohuita leipiä.
4. Paista 250°C:ssa noin 10 minuuttia eli kunnes reunat ruskistuvat.

Tarjoa heti munavoin kera.

Ainesosat

  • 5 dl
    Piimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 100 g
    Ohrajauho
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 37 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.3 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 34.5 mg
  • Natrium 133.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Sokerit 1.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.2 g
  • Proteiini 1.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Rasva 1.2 g
Jaa sivu