Ainesosat

  • 5 dl
    Piimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 100 g
    Ohrajauho
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 37 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.3 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 34.5 mg
  • Natrium 133.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Sokerit 1.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.2 g
  • Proteiini 1.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Rasva 1.2 g

Valmistusohje

noin 20 rieskaa

1/2 l  viiliä tai piimää
2 munaa
100 g (2 dl) ohrajauhoja
1 tl suolaa

1. Sekoita viili/piimä ja munat kevyesti.
2. Lisää jauhot ja suola. Anna taikinan seistä kylmässä vähintään tunti.
3. Tee taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle pieniä ohuita leipiä ja paista 250°C:ssa noin 10 minuuttia eli kunnes reunat ruskistuvat.

Tarjoa heti munavoin kera.

Jaa sivu