Ainesosat

  • 200 g
    Voi
  • 1 1/4 dl
    Sokeri
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 4 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 tl
    Leivinjauhe
  • 100 g
    Suklaa tumma
  • 100 g
    Marsipaani mantelimassa
  • 1 dl
    Kerma, vispikerma, rasvaa 38 % ,vl, iskukuumennettu
  • 2 tl
    Vanilliinisokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 108 kcal/annos
  • C-vitamiini 0 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 23.6 mg
  • Natrium 48.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Sokerit 5.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11 g
  • Proteiini 1.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
  • Rasva 6.6 g

Valmistusohje

n. 40 kpl

200 g voita tai margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Koristeluun:
100 g taloussuklaata

Täyte:
100 g mantelimassaa
1 dl vispikermaa

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
2. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
4. Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja ota pyöreällä muotilla, halkaisijaltaan noin 4 cm, kakkuja.
5. Paista kakut 200°C:ssa 5-8 minuuttia. Jäähdytä kakut.
6. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
7. Ota puolet jäähtyneistä kakuista ja kasta niiden reuna suklaaseen. Anna jähmettyä leivinpaperin päällä.
8. Valmista täyte. Vaahdota kerma ja yhdistä se mantelimassaan.
9. Levitä täytettä toisille kakkupuoliskoille ja nosta päälle suklaareunaiset puoliskot.

Jaa sivu