Ylioppilaat
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
- Perinneherkut
- Valmistujaiset
Valmistusohje
n. 40 kpl
200 g voita tai margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Koristeluun:
100 g taloussuklaata
Täyte:
100 g mantelimassaa
1 dl vispikermaa
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
2. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
4. Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja ota pyöreällä muotilla, halkaisijaltaan noin 4 cm, kakkuja.
5. Paista kakut 200°C:ssa 5-8 minuuttia. Jäähdytä kakut.
6. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
7. Ota puolet jäähtyneistä kakuista ja kasta niiden reuna suklaaseen. Anna jähmettyä leivinpaperin päällä.
8. Valmista täyte. Vaahdota kerma ja yhdistä se mantelimassaan.
9. Levitä täytettä toisille kakkupuoliskoille ja nosta päälle suklaareunaiset puoliskot.
- Energia 108 kcal/annos
- Rasva 6.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
- Proteiini 1.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11 g
- Sokerit 5.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.5 g
- Natrium 48.5 mg
- Kalsium 23.6 mg
- Rauta 0.3 mg
- C-vitamiini 0 mg
Pääraaka-aineet
-
2 tlVanilliinisokeri
-
1 dlKerma, vispikerma, rasvaa 38 % ,vl, iskukuumennettu
-
100 gMarsipaani mantelimassa
-
100 gSuklaa tumma
-
1 tlLeivinjauhe
-
4 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 1/4 dlSokeri
-
200 gVoi