Yrtti-valkosipulilevite
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/08/Marttaliitto_kesakurpitsarieskat_basilikalevite_vaaka_H.jpg
Yrtti-valkosipulilevite
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Arjen helpot
- Dipit
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Munaton
Valmistusohje
1 dl rypsiöljyä
1 dl kylmää vettä
50 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
kolme kourallista basilikaa (tai muita yrttejä, esim. lehtipersiljaa)
1 valkosipulinkynsi
- Mittaa kaikki ainekset korkeareunaiseen astiaan.
- Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
- Laita voi rasiaan ja jääkaappiin jähmettymään.
- Tarjoa kesäkurpitsarieskojen tai leivän päällä.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 59 kcal/annos
- C-vitamiini 1.4 mg
- Rauta 0.3 mg
- Kalsium 13.2 mg
- Natrium 15.3 mg
- Kuitu, kokonais- 0 g
- Sokerit 0 g
- Hiilihydraatti erotuksena 0.2 g
- Proteiini 0.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
- Rasva 6.6 g
Ainesosat
-
90 gRypsiöljy
-
50 gVoi
-
100 gBasilika, tuore
-
7 gValkosipuli