Yrttibostonleipä

8 annosta

Valmistusohje

hiivaleipätaikina:
2 ½ dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
½ rkl sokeria tai hunajaa
½ tl suolaa
6 dl hiivaleipäjauhoja
¼ dl öljyä
1 dl basilikaa hienonnettuna
½ dl ruohosipulia hienonnettuna

yrttitäyte:
pala purjoa
200 g sieniä (tuoreita tai säilykesieniä)
25 g voita
ripaus mustapippuria
1 dl persiljaa hienonnettuna
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
100 g tuorejuustoa (maustamatonta tai yrttituorejuustoa)

  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri tai hunaja sekä suola.
  2. Lisää jauhoja vähitellen samalla vaivaten. Kun olet lisännyt lähes kaikki jauhot, lisää öljy taikinaan. Alusta joukkoon yrtit ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan nousta peitettynä vähintään kaksinkertaiseksi.
  3. Valmista täyte. Halkaise, pese ja hienonna purjo. Leikkaa sienet kuutioiksi. Paista purjoa ja sieniä voissa ja mausta pippurilla. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita kaikki täytteen ainekset tasaiseksi massaksi.
  5. Kauli kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. Levitä täyte levylle ja rullaa.
  6. Leikkaa taikina kahdeksaan osaan. Voitele pyöreän irtopohjavuoan reunat ja laita pohjalle leivinpaperia. Nosta palat vuokaan niin, etteivät ne ole aivan kiinni toisissaan. Kohota leipää peitettynä noin 20 minuuttia.
  7. Paista uunissa 200°C:ssa  noin puoli tuntia.
Hiilijalanjälki
0.38 kg CO2 ekv
  • Energia 248 kcal/annos
  • Rasva 10.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.8 g
  • Proteiini 7.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.5 g
  • Sokerit 3.9 g
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Natrium 241.5 mg
  • Kalsium 79.1 mg
  • Rauta 2.8 mg
  • C-vitamiini 10.9 mg