Yrttibroileri
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/yrttibroilerinettiversio.jpg
Yrttibroileri
Valmistusohje
3 broilerin koipea
1 sitruunan mehu
1 dl öljyä
1 tl karria
1 tl broilerimaustetta
1 tl suolaa
¼ tl valkopippuria
1 tl oreganoa
1–2 tl timjamia
1 tl salviaa
1. Sekoita sitruunamehu, öljy, karri, broilerimauste, suola ja valkopippuri. Kaada seos broilerin koipien päälle.
2. Anna maustua jääkaapissa 2–3 tuntia.
3. Hiero yrtit koipien pinnalle ja kypsennä uunissa 200°C:ssa noin tunti. Peitä tarvittaessa.
Vinkki: Tarjoile esimerkiksi riisin tai uunijuuresten kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.94 kg CO2 ekv
- Energia 403 kcal/annos
- Rasva 29.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
- Proteiini 34.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.1 g
- Sokerit 0.5 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 730.2 mg
- Kalsium 26.2 mg
- Rauta 2 mg
- C-vitamiini 7.5 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 tspSalvia, jauhettu
-
2 1/2 tlTimjami
-
1 tlOregano, kuivattu
-
1/4 tlValkopippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlMausteet, currya
-
1 dlRypsiöljy
-
3/4 dlSitruunamehu
-
3 keskikokoinen annos (230.0 g)Broileri, koipi-reisi, nahaton