Yrttigrissinit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/04/sujuva_arki_martat_papukeitto_grissinit__vaaka_h.jpg
Yrttigrissinit
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasvis
- Maidoton
- Suolainen leivonta
- Vegaaninen
Valmistusohje
6–7 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
0,5 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
n. 2,5 dl vettä
2 rkl kasviöljyä
mustapippuria
nippu tuoreita yrttejä, esim. persiljaa tai 2 rkl kuivattuja yrttejä
- Yhdistä kulhossa 6 desiä jauhoja, kuivahiiva ja suola.
- Kuumenna vesi hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi (n. 42 astetta) ja kaada se jauhojen joukkoon. Sekoita ja vaivaa taikinaa n. 5 minuuttia. Jos taikina tuntuu kovin löysältä, lisää hieman jauhoja.
- Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele jauhotetulla työtasolla kukin pala palloksi ja sitten tasaiseksi, n. 2 cm paksuksi tangoksi. Nostele leivinpaperille uunipellille. Peitä pellit tuorekelmulla tai keittiöpyyhkeellä ja anna kohota n. 30 minuuttia lämpimässä paikassa.
- Voitele tangot kasviöljyllä ja ripottele pinnalle mustapippuria sekä silputtuja yrttejä. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keiton kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.05 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 138 kcal/annos
- Rasva 2.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 3.4 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 24.8 g
- Sokerit 0.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Natrium 194.6 mg
- Kalsium 5.6 mg
- Rauta 1.5 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklRypsiöljy
-
250 gVesi, vesijohtovesi
-
390 gVehnäjauho, valkoinen