Yrttigrissinit

12 annosta

Valmistusohje

6–7 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
0,5 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
n. 2,5 dl vettä
2 rkl kasviöljyä
mustapippuria
nippu tuoreita yrttejä, esim. persiljaa tai 2 rkl kuivattuja yrttejä

  1. Yhdistä kulhossa 6 desiä jauhoja, kuivahiiva ja suola.
  2. Kuumenna vesi hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi (n. 42 astetta) ja kaada se jauhojen joukkoon. Sekoita ja vaivaa taikinaa n. 5 minuuttia. Jos taikina tuntuu kovin löysältä, lisää hieman jauhoja.
  3. Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele jauhotetulla työtasolla kukin pala palloksi ja sitten tasaiseksi, n. 2 cm paksuksi tangoksi. Nostele leivinpaperille uunipellille. Peitä pellit tuorekelmulla tai keittiöpyyhkeellä ja anna kohota n. 30 minuuttia lämpimässä paikassa.
  4. Voitele tangot kasviöljyllä ja ripottele pinnalle mustapippuria sekä silputtuja yrttejä. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keiton kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.05 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 138 kcal/annos
  • Rasva 2.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Proteiini 3.4 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 24.8 g
  • Sokerit 0.1 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 194.6 mg
  • Kalsium 5.6 mg
  • Rauta 1.5 mg