Valmistusohje

1 tlk (230-260 g) kypsiä kikherneitä
2 tl tahinia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl (oliivi)öljyä
2 rkl vettä
1 rkl sitruunanmehua
kourallinen tuoreita yrttejä
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl suolaa
mustapippuria

Valuta ja huuhtele kikherneet. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen, ja soseuta tasaiseksi.

Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita. Jos tahna on liian paksua, lisää öljyä tai vettä, jotta saat mieleisesi koostumuksen.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 75 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.1 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 26.1 mg
  • Natrium 234.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 0.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.9 g
  • Proteiini 2.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Rasva 5 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*