Yrttihummus

G
10 annosta

Valmistusohje

1 tlk (230-260 g) kypsiä kikherneitä
2 tl tahinia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl (oliivi)öljyä
2 rkl vettä
1 rkl sitruunanmehua
kourallinen tuoreita yrttejä
0,5-1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl suolaa
mustapippuria

1.Valuta ja huuhtele kikherneet.
2.Laita kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Voit myös käyttää soseuttamiseen monitoimikonetta.
3.Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
4.Jos tahna on liian paksua, lisää öljyä tai vettä, jotta saat mieleisesi koostumuksen.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.06 kg CO2 ekv
  • Energia 75 kcal/annos
  • Rasva 5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Proteiini 2.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.9 g
  • Sokerit 0.3 g
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Natrium 234.3 mg
  • Kalsium 26.1 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 2.1 mg