Yrttihummus

G
10 annosta

Valmistusohje

1 tlk (230-260 g) kypsiä kikherneitä
2 tl tahinia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl (oliivi)öljyä
2 rkl vettä
1 rkl sitruunanmehua
kourallinen tuoreita yrttejä
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl suolaa
mustapippuria

Valuta ja huuhtele kikherneet. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen, ja soseuta tasaiseksi.

Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita. Jos tahna on liian paksua, lisää öljyä tai vettä, jotta saat mieleisesi koostumuksen.

  • Energia 75 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.1 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 26.1 mg
  • Natrium 234.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 0.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.9 g
  • Proteiini 2.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Rasva 5 g