Yrttikuorrutetut lantut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/11/kuorrutetut_lanttulohkotMartat_vaaka_H.jpg
Yrttikuorrutetut lantut
-
Avainsanat:
- Joulu
- Kasvikset
- Kasvis
- Syksy
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
2 lanttua, noin 750 g/kpl
2 l vettä
2 tl suolaa
1 rosmariininoksa tai 1 rkl rosmariinia
0,75 dl majoneesia
0,75 dl pankojauhoa tai korppujauhetta
2–3 rkl hienonnettua punasipulia
2 rkl persiljasilppua
1 rkl hienonnettua rosmariinia
0,5 tl suolaa
- Halkaise ja kuori lantut. Pane lantut, suola ja rosmariininoksa kattilaan. Keitä hiljalleen kannen alla noin tunnin ajan, kunnes lantut ovat melkein kypsiä. Nosta lantut lautaselle jäähtymään.
- Kuumenna uunin grillivastukset. Pane jäähtyneet lantun puolikkaat uunipannulle tai uunivuokaan leikkauspuoli alaspäin. Levitä päälle majoneesi.
- Sekoita pankojauho, punasipuli, persilja, rosmariini ja suola ja ripottele seos lanttujen päälle. Kuorruta uunissa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa viipaleiksi.
- Tarjoa haaleana tai kylmänä.
Testattu Marttakeittiössä