Yrttikuorrutetut lantut

Valmistusohje

2 lanttua, noin 750 g/kpl
2 l vettä
2 tl suolaa
1 rosmariininoksa tai 1 rkl rosmariinia
0,75 dl majoneesia
0,75 dl pankojauhoa tai korppujauhetta
2–3 rkl hienonnettua punasipulia
2 rkl persiljasilppua
1 rkl hienonnettua rosmariinia
0,5 tl suolaa

  1. Halkaise ja kuori lantut. Pane lantut, suola ja rosmariininoksa kattilaan. Keitä hiljalleen kannen alla noin tunnin ajan, kunnes lantut ovat melkein kypsiä. Nosta lantut lautaselle jäähtymään.
  2. Kuumenna uunin grillivastukset. Pane jäähtyneet lantun puolikkaat uunipannulle tai uunivuokaan leikkauspuoli alaspäin. Levitä päälle majoneesi.
  3. Sekoita pankojauho, punasipuli, persilja, rosmariini ja suola ja ripottele seos lanttujen päälle. Kuorruta uunissa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa viipaleiksi.
  4. Tarjoa haaleana tai kylmänä.

    Testattu Marttakeittiössä