Yrttinen kesäkurpitsa-porkkanagalette

G
10 annosta

Valmistusohje

Pohja

1,5 dl tattarijauhoja
1,5 dl kaurajauhoja
½ tl leivinjauhetta
100 g margariinia
250 g kaurafraichea

Täyte

150 g tuorejuustoa tai maidotonta valmistetta
1 rkl rypsiöljyä
1 sitruunan mehu ja kuori
2 rkl mantelijauhoa
1 mm suolaa
1 ruukku timjamia

Päälle

1 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1 ruukku basilikaa

  1. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. sNypi kylmän margariinin kanssa murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon kaurafraiche.
  2. Muotoile taikinasta pallo ja anna seistä jääkaapissa noin puoli tuntia.
  3. Sekoita täytteen aineet keskenään.
  4. Viipaloi kesäkurpitsa ja porkkana ohuiksi, läpikuultaviksi viipaleiksi.
  5. Kauli taikina noin 30 cm kokoiseksi kiekoksi. Levitä täyte pohjan päälle niin, että reunoille jää noin 2 cm.
  6. Lisää täytteen päälle kesäkurpitsa- ja porkkanaviipaleet. Paista 200 asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia.
  7. Revi valmiin, hieman jäähtyneen, galeten päälle tuoretta basilikaa ja tarjoile.
  • Energia 224 kcal/annos
  • Rasva 15.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.8 g
  • Proteiini 4.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.8 g
  • Sokerit 2.7 g
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Natrium 208.5 mg
  • Kalsium 85.6 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 5.1 mg