Yrttinen kesäkurpitsakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/kurpitsakeitto1.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Kesä
- Munaton
Valmistusohje
3 rkl öljyä
2 kesäkurpitsaa (vihreitä ja/tai keltaisia)
pieni purjo
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
pieni purkki tomaattipyreetä
1/2 tl sokeria
basilikaa
oreganoa
ripaus minttua
persiljaa
Tajoiluun: ranskankermaa tai raejuustoa.
1. Suikaloi pestyt kurpitsat ja purjo. Hauduta niitä jonkin aikaa öljyssä kattilassa.
2. Lisää vesi, liemikuutio, tomaattimurska ja –pyree sekä sokeri.
3. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, lisää kuivatut tai tuoreet yrtit ja hauduta vielä hetki.
Vinkki! Valkosipulin ystävät lisäävät keittoon pari kolme murskattua kynttä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
252
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 69.4 mg
- Rauta 2.4 mg
- Kalsium 84.9 mg
- Natrium 613.2 mg
- Kuitu, kokonais- 5 g
- Sokerit 13 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.1 g
- Proteiini 4.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.8 g
- Rasva 18.8 g
Ainesosat
-
3 rklRypsiöljy
-
350 gKesäkurpitsa, zucchini
-
120 gPurjosipuli
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
400 gTomaattimurska
-
90 gTomaattisose, tomaattipyree
-
4 rklBasilika, tuore
-
10 gValkosipuli
-
1 rklMinttu, tuore
-
2 rklPersilja
-
1 dlCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %
-
350 gKesäkurpitsa, zucchini
-
3 rklBasilika, tuore