Yrttinen kesäkurpitsakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/kurpitsakeitto1.jpg
Yrttinen kesäkurpitsakeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Kesä
- Munaton
Valmistusohje
3 rkl öljyä
2 kesäkurpitsaa (vihreitä ja/tai keltaisia)
pieni purjo
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
pieni purkki tomaattipyreetä
1/2 tl sokeria
basilikaa
oreganoa
ripaus minttua
persiljaa
Tajoiluun: ranskankermaa tai raejuustoa.
- Suikaloi pestyt kurpitsat ja purjo. Hauduta niitä jonkin aikaa öljyssä kattilassa.
- Lisää vesi, liemikuutio, tomaattimurska ja –pyree sekä sokeri.
- Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, lisää kuivatut tai tuoreet yrtit ja hauduta vielä hetki.
Vinkki! Valkosipulin ystävät lisäävät keittoon pari kolme murskattua kynttä.
1.02 kg CO2 ekv
- Energia 252 kcal/annos
- C-vitamiini 69.4 mg
- Rauta 2.4 mg
- Kalsium 84.9 mg
- Natrium 613.2 mg
- Kuitu, kokonais- 5 g
- Sokerit 13 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.1 g
- Proteiini 4.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.8 g
- Rasva 18.8 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Ainesosat
-
3 rklRypsiöljy
-
350 gKesäkurpitsa, zucchini
-
120 gPurjosipuli
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
400 gTomaattimurska
-
90 gTomaattisose, tomaattipyree
-
4 rklBasilika, tuore
-
10 gValkosipuli
-
1 rklMinttu, tuore
-
2 rklPersilja
-
1 dlCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %
-
350 gKesäkurpitsa, zucchini
-
3 rklBasilika, tuore