Valmistusohje

3 rkl öljyä
2 kesäkurpitsaa (vihreitä ja/tai keltaisia)
pieni purjo
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
pieni purkki tomaattipyreetä
1/2 tl sokeria
basilikaa
oreganoa
ripaus minttua
persiljaa

Tajoiluun: ranskankermaa tai raejuustoa.

1. Suikaloi pestyt kurpitsat ja purjo. Hauduta niitä jonkin aikaa öljyssä kattilassa.
2. Lisää vesi, liemikuutio, tomaattimurska ja –pyree sekä sokeri.
3. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, lisää kuivatut tai tuoreet yrtit ja hauduta vielä hetki.

Vinkki! Valkosipulin ystävät lisäävät keittoon pari kolme murskattua kynttä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 252 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 69.4 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • Kalsium 84.9 mg
  • Natrium 613.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 5 g
  • Sokerit 13 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.1 g
  • Proteiini 4.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.8 g
  • Rasva 18.8 g
Jaa sivu