Valmistusohje

3 rkl öljyä
1 vihreä kesäkurpitsa
1 keltainen kesäkurpitsa
pieni purjo
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
pieni purkki tomaattipyreetä
basilikaa
oreganoa
(2–3 valkosipulinkynttä)
ripaus minttua
persiljaa
ranskankermaa

1. Suikaloi pestyt kurpitsat ja purjo. Hauduta niitä jonkin aikaa öljyssä kattilassa.
2. Lisää vesi, liemikuutio, tomaattimurska ja –pyree.
3. Keitä hiljalleen noin puoli tuntia.

Vinkki! Tuoreet yrtit maustavat keiton tosi houkuttelevaksi.
Valkosipulin ystävät lisäävät keittoon pari kolme murskattua kynttä.
Ranskankermasilmä lautasella kruunaa annoksen.

Ainesosat

  • 3 rkl
    Rypsiöljy
  • 350 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 120 g
    Purjosipuli
  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 kpl
    Kasvisliemikuutio
  • 400 g
    Tomaattimurska
  • 90 g
    Tomaattisose, tomaattipyree
  • 4 rkl
    Basilika, tuore
  • 10 g
    Valkosipuli
  • 1 rkl
    Minttu, tuore
  • 2 rkl
    Persilja
  • 1 dl
    Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %
  • 350 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 3 rkl
    Basilika, tuore

Reseptin ravintosisältö

Energia 252 kcal/annos
  • Rasva 18.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.8 g
  • Proteiini 4.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.1 g
  • Sokerit 13 g
  • Kuitu, kokonais- 5 g
  • Natrium 613.2 mg
  • Kalsium 84.9 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • C-vitamiini 69.4 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu