Valmistusohje

3 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
2 tl oreganoa
7 dl hiivaleipäjauhoja
75 g voita tai margariinia

voiteluun:
15 g voita
1 tl oreganoa

1. Sekoita hiiva, suola ja oregano kädenlämpöiseen maitoon. Alusta joukkoon jauhot ja lopuksi pehmeä rasva. Kohota taikina liinan alla.
2. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
3. Jaa taikina noin 20 osaan. Leivo palat pyöryköiksi ja asettele ne voideltuun pitkänomaiseen (n. 30 cm) vuokaan, ensin vuoan pohjalle kaksi riviä ja päälle kolmas rivi.
4. Voitele kohonnut leipä oreganolla maustetulla sulalla rasvalla.
5. Paista 200°C:ssa noin 20 minuuttia.

Ainesosat

  • 3 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 25 g
    Hiiva
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 tl
    Oregano, kuivattu
  • 7 dl
    Jauho, hiivaleipävehnäjauho
  • 75 g
    Voi
  • 15 g
    Voi
  • 1 tl
    Oregano, kuivattu

Reseptin ravintosisältö

Energia 513 kcal/annos
  • C-vitamiini 1 mg
  • Rauta 4.3 mg
  • Kalsium 124.2 mg
  • Natrium 458.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.7 g
  • Sokerit 4.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 71.3 g
  • Proteiini 14.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 13 g
  • Rasva 22.3 g
Jaa sivu