Valmistusohje

3 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
2 tl oreganoa
7 dl hiivaleipäjauhoja
75 g voita tai margariinia

voiteluun:
15 g voita
1 tl oreganoa

1. Sekoita hiiva, suola ja oregano kädenlämpöiseen maitoon. Alusta joukkoon jauhot ja lopuksi pehmeä rasva. Kohota taikina liinan alla.
2. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
3. Jaa taikina noin 20 osaan. Leivo palat pyöryköiksi ja asettele ne voideltuun pitkänomaiseen (n. 30 cm) vuokaan, ensin vuoan pohjalle kaksi riviä ja päälle kolmas rivi.
4. Voitele kohonnut leipä oreganolla maustetulla sulalla rasvalla.
5. Paista 200°C:ssa noin 20 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö

Energia 68 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 16.6 mg
  • Natrium 61.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 0.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 9.5 g
  • Proteiini 2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Rasva 3 g
Jaa sivu