Yrttitee
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/Yrttitee_vaaka.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juomat
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Munaton
- Villivihannekset
Valmistusohje
Valmista yrttitee tuoreista tai kuivatuista yrteistä. Kerää teeaineksiksi esimerkiksi vadelman, mustikan, mansikan, maitohorsman, koivun tai pihlajan lehtiä. Mausteena voi käyttää myös mesiangervoa, siankärsämöä, valko- ja puna-apilan kukkia, sitruunamelissaa tai mustaherukan lehtiä. Kerää ainekset lajeittain ja yhdistä niitä makusi mukaan.
Ehdotus yrttiteesekoitukseksi:
3 osaa mansikanlehtiä
1 osa pihlajanlehtiä
1 osa mesiangervon kukkia tai 1 osa horsmanlehtiä
1 osa kanervankukkia
1 osa minttua
- Käytä kuivattuja yrttejä ½-1 tl/1 ½ dl vettä.
- Pane teeainekset kannuun ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna hautua 5-10 minuuttia.
- Jos valmistat teetä paljon, pane teeainekset ja vesi teräskattilaan kuumenemaan. Siirrä kattila liedeltä kun vesi kuplii. Hauduta hetken aikaa.