Yrttitee

G
4 annosta

Valmistusohje

Valmista yrttitee tuoreista tai kuivatuista yrteistä. Kerää teeaineksiksi esimerkiksi vadelman, mustikan, mansikan, maitohorsman, koivun tai pihlajan lehtiä. Mausteena voi käyttää myös mesiangervoa, siankärsämöä, valko- ja puna-apilan kukkia, sitruunamelissaa tai mustaherukan lehtiä. Kerää ainekset lajeittain ja yhdistä niitä makusi mukaan.

Ehdotus yrttiteesekoitukseksi:

3 osaa mansikanlehtiä
1 osa pihlajanlehtiä
1 osa mesiangervon kukkia tai 1 osa horsmanlehtiä
1 osa kanervankukkia
1 osa minttua

  1. Käytä kuivattuja yrttejä 1 tl/2 dl vettä.
  2. Pane teeainekset kannuun ja kaada päälle kuuma vesi (noin 80-90 asteista). Anna hautua 5-10 minuuttia.
  3. Jos valmistat teetä paljon, laita vesi teräskattilaan kuumenemaan. Siirrä kattila liedeltä kun vesi on kuumaa ja lisää yrttiteesekoitus. Hauduta hetken aikaa.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0 kg CO2 ekv