Valmistusohje

Valmista yrttitee tuoreista tai kuivatuista yrteistä. Kerää teeaineksiksi esimerkiksi vadelman, mustikan, mansikan, maitohorsman, koivun tai pihlajan lehtiä. Mausteena voi käyttää myös mesiangervoa, siankärsämöä, valko- ja puna-apilan kukkia, sitruunamelissaa tai mustaherukan lehtiä. Kerää ainekset lajeittain ja yhdistä niitä makusi mukaan.

Ehdotus yrttiteesekoitukseksi:

3 osaa mansikanlehtiä
1 osa pihlajanlehtiä
1 osa mesiangervon kukkia tai 1 osa horsmanlehtiä
1 osa kanervankukkia
1 osa minttua

  1. Käytä kuivattuja yrttejä ½-1 tl/1 ½ dl vettä.
  2. Pane teeainekset kannuun ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna hautua 5-10 minuuttia.
  3. Jos valmistat teetä paljon, pane teeainekset ja vesi teräskattilaan kuumenemaan. Siirrä kattila liedeltä kun vesi kuplii. Hauduta hetken aikaa.
Jaa sivu