Rosetit

25 annosta

Valmistusohje

noin 25 rosettia

2 munaa
1 rkl sokeria
2 dl maitoa tai kivennäisvettä
2 dl vehnäjauhoja

Kypsentämiseen: rypsiöljyä

Pinnalle: tomusokeria

  1. Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki. Lisää joukkoon sokeri, maito tai kivennäisvesi ja lopuksi vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Kuumenna öljy padassa. Käytä pienehköä pataa tai kattilaa, sillä rosetit paistetaan yksi kerrallaan.
  3. Voit aloittaa paistamisen, kun öljy on kuumaa (170–180°C). Tarkista sopiva lämpö pudottamalla leipäkuutio pataan. Kun leipä ruskistuu noin minuutissa, öljy on sopivan kuuma. Varaa padan viereen talouspaperilla peitetty lautanen.
  4. Kuumenna rosettirauta  kastamalla se kuumaan rasvaan. Valuta ylimääräinen rasva pataan. Kasta rauta taikinaan yläreunaan saakka. Varo kastamasta raudan yläosaa taikinaan, sillä rosetin irrottaminen on silloin vaikeaa. Upota taikinaan kastettu rauta öljyyn. Kun rosetti on vaaleanruskea, nosta rauta ylös.
  5. Irrota rosetti raudasta lautaselle talouspaperin päälle. Käytä tarvittaessa varoen apuna ruokaveistä. Kuumenna rauta uudelleen öljyssä ja kasta taikinassa. Jatka paistamista, kunnes taikina on käytetty.
  6. Siivilöi jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria.
Hiilijalanjälki
0.03 kg CO2 ekv
  • Energia 31 kcal/annos
  • Rasva 0.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Proteiini 1.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5 g
  • Sokerit 1.2 g
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Natrium 8.9 mg
  • Kalsium 13 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 0.1 mg