Ompele kankainen kasvomaski itse

Kotitekoinen maski ei anna teollisesti valmistetun ja testatun hengityksensuojaimen vertaista suojaa, mutta auttaa arkipäivän suojautumisessa. Kasvomaskia tehdessä ja sitä käytettäessä on tärkeää toimia ohjeistuksen mukaisesti. Kokosimme käyttöösi tietopaketin kankaisista kasvomaskeista – tutustu ja hyödynnä.

Näin ompelet kasvomaskin

Kotitekoinen maski ei anna teollisesti valmistetun ja testatun hengityksensuojaimen vertaista suojaa, mutta auttaa arkipäivän suojautumissa. Ohjeen ovat laatineet yhteistyönä Marttaliitto, Naisten Valmiusliitto ja Tekstiiliopettajaliitto.

Katso kasvomaskien Facebook-ompelulive

Hyppää mukaan livelähetykseen, jossa ompelimme kolme erilaista kankaista kasvomaskia. Opettajina tekstiiliopettaja Anu Vartiainen ja luokanopettaja Reetta Horila.

Kankaiset kasvomaskit pähkinänkuoressa

Olemme koonneet sinulla tietoa ja käytännön ohjeistusta kankaisista kasvomaskeista – tutustu! Kannustamme sinut myös mukaan #kasvomaskitalkoot-haasteeseen ja ompelemaan itsellesi sekä myös läheisillesi kasvomaskin. Ompelu- ja käyttöohjeet löydät sivuiltamme. Jos oikein innostut, voit myös lahjoittaa kasvomaskin vähäväraisille.