|

|

Hyvät kiertämään! –keräykset keväällä 2023

Keväällä 2023 on taas mahdollisuus lähteä mukaan Uudenmaan Marttojen ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen yhteiseen Hyvät kiertämään -keräystempaukseen. Keräyksiä järjestetään yhteistyössä Marttayhdistysten kanssa nyt jo kymmenettä kertaa. Lämpimästi tervetuloa tekemään hyvää ympäristön ja ihmisen hyväksi!

Keräystempauksen yhteyteen voitte yhdistää muutakin haluamaanne ohjelmaa tai yhdistää keräyksen mahdolliseen, jo suunnitteilla olevaan Marttayhdistyksen kevättapahtumaan.

Teettehän keräysauton varaukset viimeistään maaliskuun aikana tai viimeistään 2 viikkoa ennen tapahtumaa.

 • Keräysauton varaukset Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kuljetusyksiköstä: kuljetusyksikko@kierratyskeskus.fi
 • Mainitkaa varauksen yhteydessä toivottu keräysajankohta (päivämäärä ja kellonaika) ja keräyspaikka osoitteineen.
 • Kuljetusyksiköstä otetaan varauksenne jälkeen yhteyttä teihin ja vahvistetaan toivotun ajan sopivuus.
 • Parhaiten keräysautolle on vapaita noutoaikoja arkisin. Viikonloppuja tai pitempiä paikallaoloja voi olla vaikeampi toteuttaa.
 • Lisätietoa kuljetuksiin liittyvistä asioista voi kysyä myös: Ari Achren, logistiikkavastaava, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus, p. 0400 348 163, ari.achren@kierratyskeskus.fi

Mitä kerätään?

Keräykseen voi tuoda uudelleenkäyttöön sopivia, siistejä, ehjiä ja puhtaita kodin pientavaroita, kodin tekstiileitä, askartelu- ja käsityömateriaaleja, työkaluja ja puutarhavälineitä sekä kaiken kuntoisena polkupyöriä ja pieniä sähkö- ja elektroniikkalaitteita. Toivomme, että särkyvä tavara on pakattu hyvin ja tavarat mielellään pakattu esim. kestokassiin tai laatikkoon, jonka voit jättää sellaisenaan keräykseen.

Erityisesti nämä tavararyhmät ovat kysyttyjä:

 • kaikenlaiset käsitöihin ja askarteluun sopivat materiaalit, myös rikkinäiset nahkavaatteet käyvät (kirjoita päälle Näprä), täällä tarkemmin askartelu- ja käsityötarvikkeiden lahjoittamisesta.
 • urheilu- ja retkeilyvälineet ja -tekstiilit; esim. jumppavälineet, mailat, nappikset ja muut urheilukengät, luistimet, sukset, lasketteluvälineet ja lumilaudat
 • astiat ja keittiötarvikkeet
 • pienet rakennustarvikkeet kuten vetimet tai helat, työkalut ja puutarhavälineet
 • vaatteet ja kodin tekstiilit, esim. pyyhkeet, peitot ja tyynyt, päiväpeitot, matot ja verhot
 • kengät ja kaikenlaiset laukut, esim. käsilaukut, reput, rinkat ja urheilukassit

Mainosjuliste käyttöönne tulossa

Lähetämme teille sähköpostilla A4-kokoisen mainosjulisteen keräystiedoillanne huhtikuun aikana. Voitte itse tulostaa ja jakaa julistetta haluamissanne paikoissa. Lisäksi tapahtumasta kannattaa kertoa Facebook-sivuillanne ja esimerkiksi Facebookin kaupunginosaryhmissä, omilla nettisivuillanne ja muissa verkostoissanne. Myös kaupunki- tai kaupunginosalehdet saattavat olla kiinnostuneita kertomaan tulevista Marttayhdistysten tapahtumista. Lisätietoja tarvittaessa Kierrätyskeskuksen viestinnästä: tarja.oksanen@kierratyskeskus.fi, p. 0400 348 145.

Minne lahjoitustavarat päätyvät?

Kaikki lahjoitetut tavarat lajitellaan lajittelukeskuksessamme, josta ne menevät Kierrätyskeskuksen myymälöiden kautta uudelleenkäyttöön eli sellaisenaan myyntiin tai jaettavaksi ilmaisosastoillemme. Lajittelussa hyödynnetään myös askarteluun sopivat materiaalit. Osa tavaroista kunnostetaan Kierrätyskeskuksen omissa elektroniikka- ja polkupyöräverstaissa. Viime vuonna noin 6,5 miljoonaa tavaraa löysi Kierrätyskeskuksen kautta uuden kodin. Kaikkiaan säästimme yhdessä asiakkaiden kanssa kiinteitä luonnonvaroja 66 miljoona kiloa!

Kiitos, että laitat hyvän kiertämään!

Kun lahjoitat meille itsellesi tarpeettomat tavarat tuet ympäristötyötämme, autat säästämään luonnonvaroja ja rakennat kanssamme yhteistä, kestävämpää arkea sekä autat luomaan työmahdollisuuksia.

Lisätietoa Uudenmaan Marttojen ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen keräyksestä: www.kierratyskeskus.fi/martat www.kierratyskeskus.fi

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on yleishyödyllinen yritys, jonka tavoitteena on vähentää luonnonvarojen kulutusta, kasvattaa ympäristötietoisuutta sekä lisätä osallisuuden ja työnteon mahdollisuuksia. Yritys ei jaa voittoa omistajilleen. Kaikki tuotot käytetään toiminnan edistämiseen: ympäristötyöhön ja työllistämiseen.

Kierrätyskeskuksella on kaksitoista myymälää: suurmyymälät Espoon Nihtisillassa ja Vantaan Koivukylässä sekä kaupat Espoon Suomenojalla, Vantaan Porttipuistossa ja Myyrmäessä sekä Helsingin Kyläsaaressa, Kaisaniemessä, Itäkeskuksessa, Oulunkylässä, Kontulassa, Pasilassa ja Kalasatamassa. Lisäksi Kierrätyskeskuksella on valtakunnallisesti toimiva verkkokauppa.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus ohjasi vuonna 2022 uudelleenkäyttöön noin 6,5 miljoonaa tavaraa. Niistä lähes puolet jaettiin ilmaiseksi Kierrätyskeskuksen myymälöiden yhteydessä olevissa ilmaispisteissä. Näin Kierrätyskeskus säästi yhdessä asiakkaidensa kanssa noin 66 miljoonaa kiloa kiinteitä luonnonvaroja.