Maukkaat papupihvit

18 annosta

Valmistusohje

noin 18 pihviä

5 dl keitettyjä kikherneitä tai ruskeita papuja
1 sipuli
1 punainen chili
4 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl hienonnettuja korianterinsiemeniä
½ tl jauhettua maustepippuria
1 dl paahdettuja, rouhittuja maapähkinöitä
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 dl juustoraastetta

  1. Jauha pavut tehosekoittimessa. Sauvasekoittimellakin hienontaminen onnistuu, jos sekoitat joukkoon hiukan vettä.
  2. Hauduta öljyssä pannulla hetki hienonnettua sipulia ja chiliä sekä puserrettuja valkosipulinkynsiä.
  3. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  4. Tee taikinasta litteitä pihvejä ja paista niitä öljyssä pannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta.

Vinkki! Pihvit voi tarjoilla esimerkiksi chilidippikastikkeen kanssa.

Hiilijalanjälki
0.08 kg CO2 ekv
  • Energia 85 kcal/annos
  • Rasva 5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Proteiini 3.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.4 g
  • Sokerit 0.8 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 20.7 mg
  • Kalsium 36.9 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 3.4 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus