Martat-lehti 1/2017 on ilmestynyt

Tammikuun lehdessämme laitamme padan porisemaan, tutustumme juhlaetikettiin ja teemme kukkakorun tanssiaisiin – esimerkiksi. Elämä on parasta itse tehtynä!

Tapaa Sirpa Pietikäinen

Alkaako tästä marttavallankumous? Marttaliiton varapuheenjohtaja, europarlamentaa-rikko Sirpa Pietikäinen uskoo, että kodeissa ja lähiyhteisöissä voidaan tehdä mullista-via asioita. Jokapäiväisillä valinnoilla on valtava merkitys esimerkiksi ympäristön tilaan. Sirpan johdolla on käynnistetty Marttojen ruokastrategian valmistelu.

”Ruokaosaaminen on Marttojen ytimessä. Opeillamme on selvitty jopa pula-aikoina ja sotavuosina.”, sanoo Pietikäinen

Soppaa, soppaa

Sukellamme talveen sopan voimalla ja kauhomme kattilasta isolle joukolle. Kylmän ajan klassikot, sipulikeitto ja hernekeitto, saavat rinnalleen salaattia ja sämpylää, jälki-ruokapiirakkaa unohtamatta. Näistä antimista riittää retkievääksikin, jos innostut lähtemään lumiseen luontoon taivaltamaan.

Kohteliaasti kotijuhlissa

Tänä vuonna hiomme käytöstaitojamme. Kohteliaasti kotijuhlissa -juttusarja alkaa. Ensimmäisessä osassa illan emäntä ja isäntä saavat tukun toimivia neuvoja kekkerien onnistumiseen.

Kivaa tekemistä

Lisäksi muun muassa käymme Marttojen uudessa kehitysyhteistyökohteessa Etiopiassa, puhdistamme pesukoneen, neulomme pehmoisen ponchon vilunväreitä vastaan ja teemme käsikorun kukkasista.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*