S-ryhmän sponsoroimia Ässäkokkikursseja Seinäjoella

S-ryhmän lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja Suomen lapsille on yli 100 Marttojen pitämää Ässäkokki-kurssia ympäri maan. Ässäkokki-kursseilla opetetaan lapsille arjen ruokataitoja ja satokausiajattelua.

– Haluamme Suomi100-juhlavuonna nostaa ainutlaatuisen suomalaisen ruokakulttuurin arvostusta. Ässäkokki-kurssit ovat yksi tärkeä osa S-ryhmän Suomi100-teemakokonaisuutta. Lisäksi julkaisemme heinäkuussa Ruokamanifestin sekä loppusyksyllä suomalaisten makumuistoista kootun Ruoka-Kalevalan, SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä kertoo.

Ässäkokki-kurssit on suunnattu 7–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kurssien sisältö on Marttojen ja S-ryhmän yhteistä käsialaa.

Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmän ruokakaupat ovat opastaneet asiakkaitaan yhdessä Satokausikalenterin kanssa jo parin vuoden ajan.

– Haluamme puhua suomalaisesta ruoasta ja ruokakulttuurista eteenpäin katsoen ja ylpeydellä.  Lapsissa on suomalaisen ruokakulttuurin tulevaisuus. Nuorena opitut fiksun kuluttamisen ja kekseliään ruoanlaiton perustaidot kantavat pitkälle aikuisuuteen, kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu SOK Vähittäiskaupan ketjuohjauksesta summaa.

Kokataan yhdessä

Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä.  Sopivissa tilanteissa vertaillaan myös itse tehdyn ja valmiina ostetun ruoan hintoja. Ässäkokki-kursseja järjestetään koko maassa yli 100. Etelä-Pohjanmaalla kursseja pidetään seuraavasti: maanantaina 16.10. klo 10-13 ja klo 13.30-16.30. Kummallekin kurssilla mahtuu 12 osallistujaa. Kursseille ilmoittaudutaan piiritoimistolla puh. 06 8313 127, arkisin klo 9-14.

Koska kaikki halukkaat eivät kursseille välttämättä mahdu, Yhteishyvä tekee Marttaliiton kanssa Ässäkokki-videokurssin. Se löytyy kesäkuun puoliväliin mennessä osoitteesta yhteishyva.fi/assakokit.

Lisätietoja

  • EEPEE, asiakkuuspäälikkö Tuula Rajala, 010 764 9222, tuula.rajala@sok.fi
  • Ke- ja Et-Po Martat, tj. Tuija Biskop, 050 5976 585, tuija.biskop@martat.fi

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*