|

|

Äänestä Suomelle kansallisruoka!

100-vuotias Suomi saa herkullisen syntymäpäivälahjan. Vuonna 2016 jokainen suomalainen pääsee äänestämään maallemme kansallisruokaa.

Suomalainen ruokakulttuuri on täynnä aarteita! Meillä on omaperäisiä valmistustapoja ja raaka-aineita, joista on syytä olla ylpeä. Suomen juhlavuosi on ainutlaatuinen tilaisuus nostaa esiin kansalliset ruoka-aarteet ja valita kahdentoista parhaan herkun joukosta yksi yhteinen kansallisruoka.

Kansallisruoka-hankkeen suunnittelussa on ollut mukana kymmeniä ruoka-alan ympärillä toimivia järjestöjä. Myös Martat olivat vaikuttamassa 12 finalistin valinnassa. Projektin toteuttajina ovat ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö, Maataloustuottajien keskusliitto MTK sekä maa- ja metsätalousministeriö. 

Äänestä ja vaikuta!

Annetaan Suomelle herkullinen lahja. Suomalaiset ja ruoan ammattilaisista ja asiantuntijoista koostuva raati valitsivat kaksitoista finalistia, eli kansallista ruoka-aarretta. Kahdestatoista herkullisesta finalistista valitaan nyt voittaja. Äänestysaika 3.10.-5.12.2016. Suomen kansallisruoka julkistetaan 19.1.2017 Helsingin matkamessuilla.

Äänestykseen pääset tästä!