|

|

Arja Hopsu-Neuvonen on tänään tehnyt töitä Marttajärjestössä tasan 40 vuotta

Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen on tänään 12.11.2019 ollut töissä Marttajärjestössä tasan 40 vuotta.

Arja Hopsu-Neuvonen on pitkäaikaisella työllään Marttajärjestön palveluksessa lisännyt merkittävästi suomalaisen ruokakulttuurin tunnettuutta kehittämällä järjestön ruokatalous- ja luonnontuoteneuvontaa. Hän on arvostettu ruoanvalmistustaitojen, ruokakulttuurin, ruokaperinteen ja luonnontuotteiden asiantuntija. Hän on suunnitellut ja kehittänyt käytännön kotitalousneuvonnan sisältöjä, tuottanut neuvontamateriaalia ja ollut kirjoittajana lukuisissa suomalaista ruokakulttuuria käsittelevissä kirjoissa. Viimeisimpänä hän oli kokoamassa suursuosion saavuttanutta Martat – Keittokirja Innostu ja onnistu keittiössä -kirjaa. Lisäksi hän on kirjoittanut lukuisia oppaita ja Martat-lehden artikkeleita.

Arja Hopsu-Neuvonen on kysytty ruoka- ja luonnontuoteasiantuntija ja hän tekee merkittävää yhteistyötä median kanssa. Arja Hopsu-Neuvonen toimii laajasti ruoka-ja luonnontuotealan toimijoiden verkostoissa. Hän on ollut aktiivinen myös monissa luottamustehtävissä niin työelämässä kuin vapaa-aikanaan. Tänä vuonna hän on osallistunut TTS Työtehoseuran käynnistämän Ruoka-Akatemian toimintaan. Ruoka-Akatemia on suomalaisille vaikuttajille ja päättäjille suunnattu kurssi- ja keskustelufoorumi. Sen tavoitteena on tarjota suomalaisille päättäjille informaatiota koko suomalaisen ruokajärjestelmän toiminnasta ja vahvistaa heidän tietämystään suomalaisen ruoan alkuperästä, jalostuksesta ja kaupasta.

Arja Hopsu-Neuvoselle on myönnetty Marttajärjestön kultainen ansiomerkki. Hän on saanut myös Jaakko Kolmosen rahaston tunnuksen ruokakulttuurin edistämisestä vuonna 2016. Kotitalousopettajien liitto valitsi hänet vuoden kotitalousopettajaksi vuonna 2010.

Hopsu-Neuvonen on äärimmäisen pidetty jäsen Marttaliiton työyhteisössä. Marttaliitto kiittää lämmöllä Arja Hopsu-Neuvosta hänen arvokkaasta työstään järjestön hyväksi.