|

|

Arktiset Aromit ja Martat haastavat sinut mukaan korvasienikarkeloihin

Nyt on korvasienikarkeloiden aika! Arktiset Aromit ja Martat haastavat sienikansan ottamaan korvasienikarkeloihin mukaan myös heitä, jotka eivät ole tätä herkkua ennen etsineet ja keränneet.

Korvasienikausi on eteläisemmässä Suomessa jo hyvässä vauhdissa. Sadosta näyttäisi kehkeytyvän runsas, sillä kosteutta riittää lumisen talven jäljiltä. Korvasienten keruu on hyvä syy lähteä nauttimaan keväisestä luonnosta. Pyydä mukaan ystävä, työkaveri tai vaikka naapuri, tai ilmoita sopivassa Facebook-ryhmässä kiinnostuksestasi lähteä korvasieniretkelle.

Marjakaverikampanja laajenee sieniin ja yrtteihin

Jo kolme vuotta toiminut Marjakaverikampanja muokkautui heti alkuvaiheessa marja- ja sienikaverikampanjaksi ja Facebook-ryhmiksi. Mukaan on toivottu otettavan myös yrtit, joten lähitulevaisuudessa laajennamme kampanjan Keruukaverikampanjaksi. Jos sopivaa keruuseuraa ei muuten löydy, perusta paikallinen Keruukaveri Facebook-ryhmä. Löydät ohjeet Marjakaverikampanjan Facebook-sivulta.

Sienestysseuraa ja sieniretkiä voit etsiä myös alueellisista sieniseuroista, Marttayhdistyksistä ja alan oppilaitosten ja hankkeiden järjestämistä retkistä ja koulutuksista.

Muista, että korvasieni on käsittelemättömänä erittäin myrkyllinen

Löydät lisätietoa korvasienestä ja sen käsittelystä Martat.fi:n Korvasieni-sivulta. Muista myös tarkistaa järjestääkö sinua lähellä oleva marttapiiri sienikursseja, joiden kautta pääset harrastuksessa alkuun.

Lisätietoa