|

|

Ässäkurssit Kokkolassa ja Seinäjoella

S-ryhmän lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja Suomen lapsille on yli 100 Marttojen pitämää Ässäkokki-kurssia ympäri maan. Ässäkokki-kursseilla opetetaan lapsille arjen ruokataitoja ja satokausiajattelua. Ensimmäiset kurssit käynnistyvät tänä kesänä. Keski-ja Etelä-Pohjanmaalla kurssit pidetään seuraavasti:
Kokkola 9.6., 12.6., 4.8. ja 11.8.
Seinäjoki 16.10. ja 17.10.

S-ryhmän lahjana yli 100 Ässä-kokkikurssia Suomen lapsille!
S-ryhmän lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja Suomen lapsille on yli 100 Marttojen pitämää Ässäkokki-kurssia ympäri maan. Ässäkokki-kursseilla opetetaan lapsille arjen ruokataitoja ja satokausiajattelua. Ensimmäiset kurssit käynnistyvät tänä kesänä. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kurssien sisältö on Marttojen ja S-ryhmän yhteistä käsialaa. Meidän piirin toiminta-alueella kurssit pidetään Kokkolassa ja Seinäjoella.

Marttojen Ässäkokki -kurssi on suunniteltu 7-12 -vuotiaille. Yhdelle kurssille mahtuu 12 kurssilaista. Kurssi kestää noin 3 tuntia. Kurssin ohjaajana on marttapiirin kotitalousasiantuntija Heli Similä tai Eija Tuukkanen. Kurssi pidetään Kokkolassa piirin opetuskeittiössä ja Seinäjoella koululta vuokrattavalla opetuskeittiöllä.
Valmistamme joka päivä ateriakokonaisuuden: ajankohtaan sopiva kasvispainotteinen lämmin ruoka lisäkkeineen, salaatti, jälkiruoka ja leivotaan sekä suolaista että makeaa. Lisäksi kurssilla tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Valmistettavat ruoat nautitaan yhdessä kate-tun pöydän ääressä. Samalla keskustellaan myös hyvistä tavoista. Kurssin lopuksi pestään astiat ja tehdään muut jälkityöt. Tekemisen lisäksi käydään läpi myös ravitsemukseen, ruoanvalmistuksen hygieniaan, lajitteluun ja kierrätykseen liittyviä asioita. Sopivissa tilanteissa vertaillaan myös itse tehdyn ja valmiina ostetun ruoan hintoja. Kurssilla käytetään Marttojen Ässäkokki -vihkosta.
Lapset toimivat pareittain tai kolmen hengen ryhmissä eri keittiörooleissa ollen niin pääkokkina, apukokkina, pöydänkattajana kuin leipurinakin. Jokaiseen rooliin liittyy myös siivouspuolen töitä, pääkokeille kuuluu tiskaaminen, apukokeille astioiden kuivaaminen ja paikoilleen laittaminen, leipureille pöytien ja lopuksi myös lattian pyyhintä, pöydänkattajat taas huolehtivat ruokailutilan siisteydestä ja roskien poisviennistä. On tärkeää oppia kaikkia kodin arjen töitä.

Valtakunnalliset lisätiedot:
kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu, SOK Vähittäiskaupan ketjuohjaus,
p. 010 76 80634, ilkka.alarotu@sok.fi
pääsihteeri Marianne Heikkilä, Marttaliitto,
p. 050 375 1195, marianne.heikkila@martat.fi
Kursseille ilmoittautuminen suoraan paikalliseen marttapiiriin, puh. 06 8313 127, arkisin klo 9–14. Kurssitiedot ja ilmoittautumiset päivittyvät järjestömme sivustolle noin kuukautta ennen kurssin alkamista. Lisätietoja tj. Tuija Biskop, puh. 050 5976 585 tai tuija.biskop@martat.fi
Koska kaikki halukkaat eivät kursseille välttämättä mahdu, Yhteishyvä tekee Marttaliiton kanssa Ässäkokki-videokurssin. Se löytyy kesäkuun puoliväliin mennessä osoitteesta yhteishyva.fi/assakokit.