|

|

Avainlippu-yritykset hyvällä asialla – Marttaliitto auttoi kokoamaan karanteenikassin ikäihmisille

Suomalaisen Työn Liitto, Metsä Tissue Oyj, Stella Kotipalvelut Oy ja Avainlippu-yritykset yhdistivät voimansa ilahduttaakseen poikkeusolojen vuoksi kotieristyksessä olevia ikäihmisiä Uudenmaan alueella. Huhtikuussa Stellan kotihoitajakäyntien yhteydessä lahjoitetaan 1 500:lle Uudenmaan alueen ikäihmiselle wc-paperia ja elintarvikkeita sisältävä kestokassi. Marttaliitto koosti toivelistauksen jaettavista tuotteista.

”Suomen suurimpana pehmopaperivalmistajana haluamme kantaa vastuumme perustarvikkeiden saatavuudesta. Olemme viime viikkojen aikana keskittyneet jatkuvuuden turvaamiseen ja toimittamaan jatkuvasti lisää tavaraa kauppoihin myös poikkeusoloissa. Kaikilla ihmisryhmillä ei kuitenkaan ole tässä tilanteessa mahdollisuutta asioida kaupoissa, mistä syystä halusimme olla mukana auttamassa myös erityisen haastavassa tilanteessa olevia ihmisiä omalta pieneltä osaltamme”, Johanna Kesti Metsä Tissuen viestinnästä kertoo.

Jaettavista tuotteista toivelistauksen koosti Martat, ja kassien jakelusta vastaavat Stella Kotipalvelut Oy ja AddSecure Smart Care Oy, jotka jakavat lahjoitukset niitä erityisesti tarvitseville kotipalveluiden piirissä oleville ihmisille.

”Olemme erittäin otettuja, että saamme olla mukana tässä hienossa toimialarajat ylittävässä yhteistyössä. Parhaimmillaan kriisitilanteet yhdistävät ja tiivistävät rivejä niin henkilöstön keskuudessa kuin muillakin rintamilla. Haastavasta ajasta huolimatta Stellan kotihoidon ja kotipalveluiden ammattilaiset ovat auttaneet esimerkillisesti koko pandemiakauden ajan kotona asuvia ikäihmisiä. Yhteistyön henki on ollut vahva. Toivottavasti voimme osaltamme näiden jakamiemme kassien myötä helpottaa ja ilahduttaa asiakkaidemme arkea”, Stella Kotipalvelut Oy:n toimitusjohtaja Jarno Karhinen sanoo.

Kotimaisen ostaminen on vastuullisuusteko

Yhteisprojektia vetävä Suomalaisen Työn Liitto iloitsee jäsenyritystensä halusta auttaa ihmisiä poikkeusoloissa. Monet ihmisryhmät kärsivät pandemiasta erityisen paljon, ja yritysten keskuudessa on auttamishalua siitäkin huolimatta, että kriisiaika on tuonut poikkeusolot myös yritysten toimintaympäristöön.

”Ihmisten auttaminen on osa meidänkin vastuullisuusajatteluamme, että pidetään ihmisistä vaikeissa tilanteissa huolta, oli sitten kyse työntekijöistä tai tässä tapauksessa ikäihmisistä. Myös kotimaisten tuotteiden ja palveluiden ostaminen on nyt vastuullisuutta, sillä vain kysynnällä voidaan vaikuttaa työllisyyteen ja työpaikkojen säilymiseen”, Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala korostaa.

Projektia voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #vastuullisuusteko, #karanteenikassi ja #pidetäänhuolta.

Lisätietoja