|

|

Eduskuntavaalipaneelissa keskusteltiin kestävästä ja oikeudenmukaisesta Suomesta – katso tallenne!

Marttaliiton, Takuusäätiön ja Sininauhasäätiön järjestämässä vaalipaneelikeskustelussa mietittiin monesta eri näkökulmasta, miten eduskuntaan hakevat ehdokkaat ja heidän puolueensa haluavat edistää seuraavalla eduskuntakaudella oikeudenmukaista ja kestävää Suomea. Keskustelussa lähdettiin liikkeelle kolmesta kysymyksestä.

  • Miten luodaan kestävää ja hyvää arkea?
  • Miten luodaan kestävää taloutta niin, että vähennetään samalla eriarvoisuutta?
  • Miten pääsemme siihen, että 2027 ei enää ole asunnottomuutta?

Mukana keskustelussa olivat Tiina Elo (Vihr.), Mari Rantanen (PS), Mikko Kinnunen (Kesk.), Pia Lohikoski (Vas.), Daniel Sazonov (Kok.) ja Nasima Razmyar (SDP). Tilaisuuden juontajina olivat Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä ja Takuusäätiön toimitusjohtaja Juha Pantzar.

Kestävästä arjesta keskustellessa esille nousi muun muassa paluu perusasioiden äärelle: turvallisuus, vakaus ja hyvinvointivaltion taloudellinen perusta. Samoin esiin nostettiin tarve yhteistyölle ja välittämiselle. Reilun siirtymän nähtiin voivan luoda uusia ilmastokestäviä työpaikkoja, joilla yhteiskunta saataisiin menestyksen tielle. Kestävän tulevaisuuden nähtiin olevan olemassaolomme kannalta välttämätöntä, ja keinoina siihen esitettiin erilaisia käytännön junaliikenteen tukemisesta kierrättämisen helpottamiseen ja korjauspalveluiden arvonlisäveron alennuksiin.

Myös yleisö pääsi kertomaan mielipiteitään päivän teemoista. Tilaisuuden lopuksi myös äänestettiin siitä, miten hyvin ehdokkaat vakuuttivat yleisön siitä, että ajavat kestävän ja oikeudenmukaisen Suomen asiaa.

Katso tallenne tilaisuudesta MartatTV -YouTube-kanavalta (katsottavissa 24.3.2023 asti):

Oikeudenmukainen ja kestävä Suomi -vaalikeskustelu