|

|

Essukilpailun voittajat valittu

Marttojen essukilpailun voittajat löydettiin yleisöäänestyksellä, joka järjestettiin Suomen Kädentaidot 2015 -tapahtumassa Tampereella.

Kilpailun ”kaunottareksi” äänestettiin hieno Alavus-essu, jonka tekijä Mirja Ämmälä tulee Alavudelta.

Ääänestykilpailumme herätti kovasti kiinnostusta: ääniä annettiin yhteensä 2 587. 

Alla äänestystulokset (Katso kaikki essut täältä.)


1. ALAVUS-ESSU, kilpailunumero 7, Mirja Ämmälä

”Löysin äitini muuttokaappia siivotessani vähän käytettyjä lakanoita ja joskus on ollut ’sininen joulu’ niin lakana tehdyt kappaverhot. Niistä lähdin tuunaamaan Alavus aiheista essua jota voi käyttää aivan arkena tai juhlavimmissakin tilaisuuksissa, essusta voisi myös jalostaa kietaisuliivihameen niin olisi vielä monikäyttöisempi. Lakanoista usein jää reunat vahvemmiksi ja mistä vain värillisestä lakanasta voi tehdä omanlaisensa kiilapalaessun. Alla voi käyttää valkoista t-paitaa niin on enemmän alavusmaisempi. Sydänkuvio painettu kontaktimuovisabluunaa apuna käyttäen. ’Tasku’ vyötärökaitaleella olevassa hakasessa on patalappu joka mukailee puvussa olevaa taskua.”

Palkinto Pfaff Passport 2.0 ompelukone. (arvo 595 €), ääniä 500.


2. JOKANAISEN ESILIINA, kilpailunumero 9, Irma Nikkola

”Ideani perustuu peruskääntöessuun, johon voi halutessa lisätä erilaisia vaihtoehtoja nappeihin kiinnittämällä. Työhöni olen käyttänyt pöytäliinoja, lakanoita, huoneentaulun (päivä kun paistaa pirttihin pieneen…) Taulussa on teksti oma koti kullan kallis. Lisäksi on käytetty muita vanhoja tekstiilejä ja tarvikkeita.”

Palkinto Helsinki–Tukholma-risteily luksusluo­kan hytissä kahdelle. Risteilyn arvo lähtö­päivän mukaan 240–420 €, ääniä 329.


3. NEUVOT´ ON ESSU, kilpailunumero 8, Oili Kujala

”Esiliina on tehty omista ”kulahtaneista” farkuistani, tyttäreni ensimmäisen kodin kappaverhosta, sekin yli 20 vuotta vanha sekä pitsistä, joka löytyi kangaslaatikosta. Pitsin ikää en edes yritä arvuutella. Suunnittelin ensin työn kyseisiä materiaaleja ajatellen vesiväreillä paperille. Toteutus sujui suunnitelman mukaisesti. Kumpaakaan kangasta ei jäänyt juuri nimeksikään jäljelle. Niskalenkin taakse jouduin laittamaan kappakangasta, mutta siitä tulikin kevyempi ja taipuisampi. Helmassa käytin valmista kapan käännettä, sekin toi sopivasti ”painoa ” ja helma asettui kauniisti. Niskalenkki on muunneltavissa nappien avulla. Samoin Martta-päähineessä on tarranauhakiinnitys.”

Palkinto 100 €:n lahjakortti lankakauppa Snur­reen (myymälä tai verkkokauppa), ääniä 294


Äänestäjien kesken arvotun uuden Martan joulukirjan voittivat

Leena Lind, Tampere

Annika Mononen, Liperi

Pia Björkman, Tampere

Kaarina Kiviniemi, Taipalus

Palkinnot postitetaan voittajille lähiaikoina. Kiitos kaikille äänestäjille ja onnittelut voittajille!