|

|

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson Martat yhdistyivät Kaakkois-Suomen Martoiksi

Kaakkois-Suomen Martoissa yhdistyy kahden piirin yhteinen historia yli vuosisadan takaa. Molempien piirien juuret ovat Viipurin läänissä ja yhdistykset perustettiin keväällä 1921.

Piirien yhdistymistä suunniteltiin pitkään ja sitä puolsi monivuotinen yhteistyö, molempien vakavaraisuus, samansuuruinen jäsenmäärä, neuvontaresurssien lisääminen kuin hallintokulujen pienentäminenkin.

Vuoden 2023 aikana kaakkoissuomalaiset martat päättivät jäsenkokouksissaan Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson Marttojen yhdistymisestä. Kaakkois-Suomen Marttojen piiri toimii jatkossa laajemmalla alueella reilun 5500 jäsenen voimin, jotka toimivat 180 paikallisessa marttayhdistyksessä. Valtakunnallisessa marttajärjestössä piirejä on 1.1.2024 alkaen yhteensä 12.

Yhdistyminen vahvistaa marttapiirin järjestötoiminnan, neuvonnan ja elinkeinotoiminnan toimivuutta molempien maakuntien hyväksi. Sen tavoitteena on myös vähentää hallinnon edellyttämää työpanosta, jotta resurssit voidaan paremmin käyttää neuvonnan ja järjestötoiminnan tekemiseen. Yhteisillä koulutuksilla voidaan tulevaisuudessa mm. edistää marttayhdistysten välistä yhteistyötä, saada uusia ideoita marttailuun sekä saada vertaistukea vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen. Yhdistymisen myötä piirin kurssitoiminta monipuolistuu ja neuvonnan asiantuntijuus laajenee. Tarjoamme kaikille asiantuntevaa kotitalousneuvontaa, elämyksiä, yhdessä tekemisen iloa, intoa ja inspiraatiota.

Toimipisteet säilyvät nykyisellään Lappeenrannassa ja Kouvolassa. Työntekijät jatkavat uuden marttapiirin palveluksessa ja piirin toiminta yhteistyökumppanien kanssa toimii molemmissa maakunnissa entiseen tapaan.

Marttajärjestö täyttää 125 vuotta tänä vuonna. Juhlavuoden teemana on metsä. Tervetuloa juhlimaan kanssamme!

Lisätiedot