|

|

Etelä-Savon Martat ja Pohjois-Savon Martat yhdistyvät Savon Martat ry:ksi

Lounais-Suomesta alkanut marttajärjestön rakennemuutos jatkuu Savossa.

Syksyn aikana savolaiset martat ovat jäsenkokouksissaan päättäneet Etelä-Savon ja Pohjois-Savon Marttojen yhdistymisestä. Lopullinen päätös tehtiin tänään 10.12. Mikkelissä. Syntyvä Savon Martat ry on jäsenmäärältään Suomen kolmanneksi suurin marttajärjestön piiri. Marttoja alueella on yhteensä noin 4 700, jotka toimivat runsaassa 130 paikallisessa marttayhdistyksessä. Valtakunnallisessa marttajärjestössä piirejä on muutoksen jälkeen yhteensä 14.

– Tahto uudistua ja kehittyä on piireissämme vahva. Olemme tyytyväisiä ja ylpeitä rohkeista martoistamme, jotka ryhtyivät konkreettisiin toimiin. Yhdistymisen avulla resurssejamme voidaan entistä paremmin kohdentaa varsinaiseen marttatoimintaan, sanoo Pohjois-Martat ry:n puheenjohtaja Sonja Haapakoski.

– Halusimme osoittaa yhteistyökykyä ja -halua malliksi muillekin marttajärjestön piireille, toteaa Etelä-Savon Martat ry:n puheenjohtaja Mervi Tinakari.

Toimipisteet säilyvät nykyisellään Kuopiossa ja Mikkelissä. Etelä-Savon Marttojen neuvontahenkilöstö siirtyy nimeään vaihtavan Pohjois-Savon Martat ry:n palvelukseen ja piirin toiminta yhteistyökumppanien kanssa eri paikkakunnilla jatkuu entiseen tapaan.

Muutoksen myötä piirien mahdollisuudet tukea marttayhdistyksiä koulutuksen, neuvonnan ja tapahtumien järjestämisessä paranevat entisestään.


Lisätietoja:

Pohjois-Savon Martat ry, puheenjohtaja Sonja Haapakoski, puh. 0400 603 535

Etelä-Savon Martat ry, puheenjohtaja Mervi Tinakari, puh. 044 3018 431


Martat on yli satavuotias kotitalousneuvontaa antava kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Järjestö on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Järjestö antaa jäsenilleen valmiuksia vaikuttaa omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa. Marttaliitto on keskusjärjestö, joka suunnittelee järjestön toimintaa ja julkaisee kotitalouksia varten ruokaan, ravitsemukseen, puutarhanhoitoon, ympäristöön, kodin talouteen ja kodinhoitoon liittyvää aineistoa.

Marttaliiton jäseniä ovat piirit, joissa ammattitutkinnon suorittaneet kotitalous- ja puutarha-asiantuntijat järjestävät kursseja ja opetusta. Marttayhdistyksiä ja toimintaryhmiä on 1 300 ja niissä on lähes 48 000 jäsentä. Yhdistykset kokoontuvat marttailtoihin luentojen, opiskelun, kotitalouskurssien ja kädentaitojen merkeissä.