|

|

Eva Biaudet Naisjärjestöjen Keskusliiton uudeksi puheenjohtajaksi

Kansanedustaja Eva Biaudet (esittäjinä Marttaliitto ry ja Finlands svenska Marthaförbund r.f.) on valittu Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajaksi kaudelle 2016 – 2018.

Valinta tapahtui Naisjärjestöjen Keskusliiton syyskokouksessa 18. marraskuuta Ylen Isossa Pajassa. Naisjärjestöjen Keskusliitto yhdistää 57 järjestöä ja niiden 400 000 jäsentä naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon sekä tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistämiseksi.

– Yhteiskunnallista keskustelua uudistusten ja ratkaisujen sukupuolivaikutuksista on lisättävä. Tämä näkyy sekä ajankohtaisissa kysymyksissä kuin suurissa tulevaisuuteen liittyvissä asioissa kuten ilmastonmuutoksessa tai siirtolaisuudessa Euroopassa, Biaudet toteaa.

Biaudet’n vastaehdokkaat puheenjohtajavaalissa olivat kansanedustaja, valtioneuvoston jäsen Anne Berner (esittäjinä Suomen Keskustanaiset ry ja Suomen Yrittäjänaiset ry) ja kansanedustaja Sofia Vikman (esittäjänä Kokoomuksen Naisten Liitto ry).

Nykyisen puheenjohtajan, kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttilan ansiokas kausi päättyy vuoden 2015 lopussa. Anttila on tällöin toiminut puheenjohtajana sääntömääräisen enimmäisajan, yhdeksän vuotta. Syyskokouksessa valittiin uuden puheenjohtajan lisäksi neljä uutta hallituksen jäsentä erovuoroisten tilalle.

Vuonna 1911 perustettu Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää naisten asemaa, sukupuolten välistä tasa-arvoa sekä tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa. Järjestö on poliittisesti sitoutumaton, moniäänisesti yhteistyössä toimiva ja rohkeasti kantaa ottava. Naisjärjestöjen Keskusliittoon kuuluu 57 jäsenjärjestöä, joissa on yhteensä yli 400 000 jäsentä.

Osaavat ja vaikuttavat naiset rakentavat yhteistyössä tasa-arvoisen yhteiskunnan!

Lisätietoja:
Naisjärjestöjen Keskusliitto, pääsihteeri Terhi Heinilä
puh. 040 530 5544 
terhi.heinila@naisjarjestot.fi

www.naisjarjestot.fi

www.facebook.com/Naisjarjestojen Keskusliitto

Twitter: @naisjarjestot