|

|

Fazer ja Martat ylistävät yhteistyössä suomalaista kauraa – kauran noste jatkuu nyt ruuanvalmistuksessa

Ruokaelämysyhtiö Fazer ja Marttaliitto ovat sopineet kauran käyttöä edistävästä yhteistyöhankkeesta. Kumppanukset haastavat suomalaisia tutustumaan kauraan erityisesti kasvipohjaisessa ruuanvalmistuksessa. Vuonna 2023 marttapiirit eri puolella Suomea järjestävät Kaikkea kaurasta -ruokakursseja, joilla valmistetaan kotikeittiöön sopivia suolaisia ja makeita kauraruokia sekä jaetaan vinkkejä ja ideoita, miten ravintorikasta kotimaista kauraa voidaan hyödyntää eri tavoilla.

Suomalaiset syövät kauraa yli 10 kiloa vuodessa. Kauran kulutus on lähes kaksinkertaistunut vajaassa 10 vuodessa¹. Kaurabuumi jatkuu ja Fazer sekä Marttaliitto näkevät kaurassa paljon mahdollisuuksia. Laadustaan, pehmeästä maustaan ja todennetuista terveysvaikutuksista tunnettu kaura niittää mainetta myös ulkomailla. Fazer vie kauratuotteita ja -johdannaisia yli 40 eri maahan.

”Meillä Fazerilla on valikoimissa yli 200 kaurapohjaista tuotetta ja kehitämme kaurasta jatkuvasti uusia tuotteita ja käyttötapoja, Viime vuosina varsinkin kaurapohjaisten ruuanvalmistustuotteiden valikoima on kasvanut ja vakiinnuttanut paikkansa kauppojen kylmäkaapeissa. Kasvipohjaiseen ruuanvalmistukseen siirtyminen on helpompaa kuin koskaan,” sanoo johtava ravitsemusasiantuntija Marika Laaksonen, Fazerin tutkimus- ja innovaatioyksiköstä Fazer Labista.

”Hankkeemme resepteissä on monipuolisesti hyödynnetty esimerkiksi ripotteena tutuksi tullutta Fazer Alku voimakaurajauhetta, sillä se rikastaa ruokia hyvänä kuidun, proteiinin ja kivennäisaineiden lähteenä. Hittituotteita ovat myös erilaiset gurtit, joita suomalaiset suosivat yhä enemmän paitsi ympäristötietoisuuden, myös raikkaan maun lisäksi.”

Kaikkea kaurasta -ruokakursseja järjestetään ympäri Suomea

Vuonna 1899 perustettu Marttaliitto on Suomen merkittävin neuvontajärjestö, jonka työ ruuanvalmistuksen saralla on tunnettu idearikkaista ja arkea helpottavista ruokaohjeista. Samoin kuin Fazer, Marttaliitto on sitoutunut kestävän arjen edistämiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen luonnon monimuotoisuutta vaalien.

”Suomalainen kaura tulee läheltä ja on monipuolinen vilja. Meille tärkeää on kotimaisten raaka-aineiden arvostus, yhdessä syöminen ja ruokaelämysten vaaliminen, ruokahävikin vähentäminen sekä hyvinvointia edistävät ruokaratkaisut. Haluamme neuvoa arjen helppojen kasvipainotteisten ruokien valmistusta, jossa myös kauratuotteilla on tärkeä rooli. Siksi olemme innolla mukana Fazerin kanssa edistämässä kotimaisen kauran voittokulkua. Kaikkea kaurasta -ruokakursseilla eri puolilla Suomea on jo nautittu oivaltavista resepteistä ja yhdessä syömisen riemusta. Kursseille voi yhä ilmoittautua mukaan oppimaan uutta”, kertoo kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen Marttaliitosta.

¹) Lähde: Luonnonvarakeskus, viljan kulutus vuosina 2012–2021

Lisätietoja:

  • Marika Laaksonen, johtava ravitsemusasiantuntija, Fazerin tutkimus- ja innovaatioyksikkö Fazer Lab, marika.laaksonen@fazer.com , puh. +358 50 512 9895
  • Emmi Tuovinen, kehittämispäällikkö, ruoka- ja ravitsemusasiat, Marttaliitto ry, emmi.tuovinen@martat.fi ,puh +358 50 308 9434
  • Taina Lampela-Helin, viestintäpäällikkö, Fazer konserni, taina.lampela-helin@fazer.com, puh. +358 40 668 4600
  • Fazerin mediapuhelin palvelee arkisin klo 8.00–16.00, puh. +358 40 668 2998, media@fazer.com

Kaikkea kaurasta -ruokakurssit ja reseptit sekä kauratietoutta:

  • Tarkemmat tiedot Kaikkea kaurasta -ruokakurssien ajankohdista ja aikatauluista saa oman alueen Marttapiiriltä ja verkkosivujen tapahtumakalenterista.
  • Kaikkea kaurasta -resepteihin voi tutustua Marttojen sivuilla. Lisäksi Martat ja Fazer jakavat kauraruoka-aiheisia somepostauksia Instagramissa ja Facebookissa.
  • Kaurasta superruokana voi lukea lisää Fazerin verkkosivuilla.

#kasvipohjainen #kaura #suomalaistahyvää #reseptit #ruokaohjeet