|

|

Gummeruksen Kaarlen palkinto Marttojen tietokirjoille

Marttaliton Emmi Tuovinen ja Teija Jerkku kukkakimpun kanssa
Marttaliiton Emmi Tuovinen ja Teija Jerkku vastaanottivat Kaarlen palkinnon 27.1.2023..

Gummerus myönsi Marttojen tietokirjasarjalle vuoden 2023 Kaarlen tietokirjapalkinnon. Kirjasarjaan kuuluvat kolme tietokirjaa, Martat keittokirja, Martat kodinhoitokirja ja Martat leivontakirja.

Gummeruksen vuonna 1872 perustaneen Kaarle Jaakko Gummeruksen mukaan nimetty palkinto myönnettiin tänä vuonna Marttaliitolle tunnustuksena aihettaan suuremmiksi kasvavista, klassisista käytännön tietokirjoista.

Kaikissa kirjoissa tuodaan esiin järjestölle tärkeitä arvoja ja kirjat innostavat ekologisiin valintoihin, tarjoavat itse tekemisen iloa, nostavat esiin arjen ja kädentaitoja ja yhdessä tekemistä.

”Leivontakirja on laadukas jatko Marttojen keittokirjalle sekä kodinhoitokirjalle, jotka luottavat käytännön tietokirjojen tärkeimpiin ainesosiin: selkeyteen, havainnollisuuteen, huolellisuuteen ja kannustavaan asenteeseen. Marttojen kirjat välittävät aiheitaan suurempaa viestiä. Yhdessä tekemisen henkeä, kotimaisen ruoka- ja leivontakulttuurin arvoa sekä sitä että omin käsin tekemisellä on merkitystä itsessään.

Ruoanlaitto, leipominen ja kodista huolen pitäminen ovat kansalaistaitoja, joita on muistettava ylläpitää. Aikamme kuohuu ja herättää huoltakin, ja erityisesti tällaisina hetkinä tässä eetoksessa on jotain hyvin lohdullista ja turvallista”, Gummeruksen tietokirjallisuuden ja suomennetun kaunokirjallisuuden kustantaja Johanna Laitinen summaa.

“Olemme iloisia ja otettuja siitä, että saimme synnytettyä vuosia jatkuneen yhteistyön Gummeruksen kanssa, kun tapasimme naapureina (Lapinlahdenkadulla) aamupalalla Gummeruksen johtaja Anna Baijarsin kanssa”, kertoo Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä.

“Iso kiitos kuuluu paitsi valokuvaaja Elvi Ristalle, myös Gummeruksen väelle sekä kustannustoimittajille. Arvostamme ilmapiiriä, joka Gummeruksen koko porukasta välittyy: kohdataan ja pidetään huolta, tuetaan ja kannustetaan”, sanoo Marttaliiton kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen.

Lisätietoja ja tilauslinkit kirjoihin:

Martat keittokirja

  • Kirjaa on painettu jo 23500 kpl ja myyty melkein 21 000 kpl.
  • Kirjan voit tilata täällä.

Martat kodinhoitokirja

  • Kirjaa painettu 9500 kpl ja myyty noin 7500 kpl.
  • Kirjan voit tilata täällä.

Martat leivontakirja

  • Kirjaa on painettu 10 000 kpl ja myyty noin 6500 kpl.
  • Kirjan voit tilata täällä.