|

|

Haku marttayhdistyksille nuorten kotoutumisen tukemiseen vuonna 2019 nyt auki 15.12. saakka

Marttayhdistykset voivat hakea tukea nuorten maahanmuuttajien kanssa tehtävään kerhotoimintaan tai muuhun tapahtumien sarjaan, tai yksittäinseen tapahtumaan kuten kierrätystapahtumaan tai Ravintolapäivään. Rahaa on haettavana yhteensä 4000 euroa ja se jaetaan 100-600 euron avustuksina riippuen toimintakertojen määrästä ja sisällöstä. Mikäli hakemus hyväksytään, Marttaliitto korvaa yhdistykselle mm. materiaali-, tilavuokra- ja matkakuluja sovitusti kuitteja vastaan tapahtuman / tapahtumasarjan jälkeen.

Avustukset ovat osa laajempaa KESTI – kestävät valinnat ja sujuva arki -hanketta. Kohderyhmänä ovat alle 30-vuotiaat nuoret kotoutujat sekä martat. Toiminnassa mukana olevista nuorista yli puolet tulee olla kotoutujia. Mukana toiminnassa voi olla myös muita nuoria.

Hankkeen tavoitteita ovat muun muassa:

  • sosiaalisten suhteiden kehittyminen ja eri kulttuuritaustoista tulevien henkilöiden välinen vuorovaikutus
  • monikulttuurisen vapaaehtoistoiminnan vahvistuminen
  • yhdessä suunnittelemisen ja tekemisen oppiminen
  • osallistujien asumisen ja arjen hallinnan taitojen lisääntyminen
  • tiedon välittäminen kestävää kehitystä ja hyvinvointia tukevasta ravitsemuksesta ja elämäntavoista

Hakijan tulee olla marttayhdistys. Hakemuksen vastuuhenkilö voi olla myös muu kuin yhdistyksen puheenjohtaja, mutta oman yhdistyksen puheenjohtajaan/hallitukseen tulee olla yhteydessä ennen hakemuksen jättämistä. Hakuaikaa on 15.12. saakka. Ilmoitamme rahanjaosta kaikille hakijoille vuoden loppuun mennessä. Tapahtumat toteutetaan ajalla 1-11/2019 ja raportoidaan Marttaliittoon joulukuussa 2019.

Tämän linkin takaa löytyy 15.12. saakka auki oleva SurveyPal-lomake, jonka kautta hakemus jätetään.