|

|

Hyvää ja kaunista kesällä marttojen Syreenissä

Vähänkö hyvää -kesänäyttely marttojen perinnetietokeskus Syreenissä ei anna valmiita vastauksia kuluttamiseen, mutta se antaa toivottavasti vinkkejä ajattelun pohjaksi. Kevyempiin ajatuksiin voi tuudittautua puutarhassa ja Pihasyreeni-näyttelyn parissa. Marttojen Syreeni sijaitsee Mikkelin Kenkäverossa.

Kulutus on kasvanut viime vuosikymmeninä ja joidenkin mielestä kasvun tulisi jatkua. Toisaalta monet ovat huolissaan siitä, kulutammeko liikaa tai jotenkin väärällä tavalla. Oikeita vastauksia on vaikea antaa. Kesänäyttelystä saa aineksia pohdintaan ja lisää tietoa eettisestä kuluttamisesta löytyy marttojen kotisivuilta (www.martat.fi) kohdasta Vähänkö hyvää.

Kenkäveron Pappilan puutarha on siirtynyt Marttaliiton hoitoon. Puutarhasta tulee marttojen puutarha- ja ympäristöneuvonnan keskeinen tapahtumapaikka. Sen tunnukseksi on valittu marttojen nimikkokasvi syreeni. Puutarhaan istutetaan tulevina vuosina syreenin kantalajikokoelma. Tämän kesän uutuutena on puutarhan yhteydessä vanhaan puutarha-myymälään rakennettu pihasyreeneistä kertova näyttely.

Syreenin kesän avajaiset pidetään perjantaina 28.5. klo 13–15. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita jo klo 10 lähtien.

Marttojen Syreeni on avoinna Mikkelin Kenkäverossa 5.9.2010 saakka maanantaista perjantaihin kello 10–18, lauantaisin 10–16 ja sunnuntaisin 12–16. Puutarhan portit ovat kesällä aina avoinna ja siellä voi käydä tutustumassa kasveihin.


Lisätietoja
: Marttaliitto ry, www. martat.fi

Marttojen Syreeni

Kenkävero, Pursialankatu 6

50100 Mikkeli

– perinnetietokeskus p. 0440 228 917, www.martat.fi/perinnetietokeskus, fanisivut Facebookissa

– puutarha p. 010 838 5573


Tiedotusvälineiden tiedustelut:

Perinnetietokeskuksen johtaja Kirsi Vesterbacka p. 010 838 5541, etunimi.sukunimi@martat.fi

Pihasyreeni-näyttely ja puutarha, projektipäällikkö Erja Rappe, p. 010 838 5556, etunimi.sukunimi@martat.fi