|

|

IFHE:n maailmankonferenssi on kotitalouden olympialaiset

Marttaliitto on mukana edustamassa Suomea Etelä-Korean Daejeonissa kotitalousalan maailmankonferenssissa. International Federation of Home Economics kokoontuu kerran neljässä vuodessa luentojen, tieteellisten esitysten ja kulttuurin äärelle.

Tänä vuonna keskustelun aiheet risteilevät globaaleista kuluttajakysymyksistä vanhainkotien digitalisaatioon, pakolaisnuorten huomioimisesta kotitalousopetuksessa miesten ja naisten rooleihin nigerialaisissa kaupunkilaisperheissä.

Suomi on mainittu kansainvälisissä esityksissä esimerkkinä maasta, jossa isät viettävät lastensa kanssa keskimääräistä enemmän aikaa, ja maana, jossa otettiin käyttöön ansioihin sidotut ylinopeussakot. Kattoteemana on Toivo ja onnellisuus: kotitalouden rooli toivon ja onnellisuuden tuottajana maailmassa. Martat osallistuvat kertomalla vankiloissa tekemästämme kotitalousneuvontatyöstä, Garderobi-kampanjasta ja Kamerunin kehitysyhteistyöstä.

Korealainen kulttuuri on vahvasti edustettuna. Lähes tuhatpäinen konferenssivierasjoukko on nauttinut lootuksenkukkateestä, paikallisista ruuista, taekwondoesityksistä ja korealaisesta vieraanvaraisuudesta myös yksityiskodeissa.

Kokouskuulumisia voit seurata myös Marttaliiton Twitter-tilin kautta. Seuraa myös Twitterissä tunnisteella #IFHE