|

|

Jaakko Kolmosen 5 000 euron ruokapalkinnot keittiömestari Maija Silvennoiselle ja Mantereen tilalle

Alfred Kordelinin säätiö on myöntänyt Jaakko Kolmosen nimeä kantavasta rahastosta kaksi 5 000 euron suuruista ruokakulttuuripalkintoa.

Keittiömestari Maija Silvennoinen palkitaan idearikkaasta, taitavasta ja pitkäjänteisestä työstään suomalaisen ruokakulttuurin vaalijana ja Mantereen tila luonnonmukaisen kotimaisen maatalouden kehittämisen eteen tehdystä ennakkoluulottomasta työstä. Palkinnot luovutettiin saajille 18. toukokuuta 2022.

Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnot myönnetään vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla toiminut suomalaisen ruoan ja ruoantuotannon, kotimaisten laadukkaiden raaka-aineiden tuottamisen ja niiden käytön, ruokaperinteiden, suomalaisen ruokakulttuurin ja näiden tunnettavuuden edistämiseksi.

Rahaston toimikunta teki esityksen palkinnonsaajista säätiön hallitukselle, joka päätti saajista keväällä 2022. Ehdotuksia palkinnonsaajiksi saivat tammikuun 2022 ajan tehdä Marttaliitto ry:n Maa- ja Kotitalousnaisten, Suomen Keittiömestarit ry:n ja Kotitalousopettajien ry:n paikallisyhdistykset. Jaakko ”Kokki” Kolmosen rahastosta jaetaan palkinnot vuosittain.


Lisätiedot

Palkittavat

Maija Silvennoinen
maijasilvennoinen@netti.fi
040 730 2898

Mantereen tila
Niina Mayer
mayer.niina@gmail.com
040 8657232

rahaston asiamies
Saara Terva
Alfred Kordelinin säätiö
saara.terva@kordelin.fi
puhelin 040 125 3010
www.kordelin.fi

Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen apurahasäätiö. Säätiö jakaa vuosittain apurahoina ja palkintoina noin 5 miljoonaa euroa. Jaakko Kolmosen rahasto on yksi kuudestatoista Alfred Kordelinin säätiön kaupunki- ja kohderahastosta.