|

|

Järjestätkö juhlat? Suunnittele, valmistele ja nauti!

Pian vietetään taas kevään juhlia, joiden päähenkilöinä ovat vastavalmistuneet. Moni ylioppilas ja ammattikoulusta valmistunut on saanut vastikään ilouutisia, ja nyt päästään toden teolla suunnittelemaan juhlapäivää. Kenties tiedossa on valmistujaisten ohella muitakin perhejuhlia kesän kynnyksellä.

Elämme koronan vuoksi edelleen poikkeuksellisissa oloissa, ja se näkyy myös juhlien vietossa. Monet kokoontuvat pienemmällä porukalla kuin tavallisesti. Vieraiden käyntiä varten laaditaan ehkä aikataulu, että vältytään tungokselta. Tai sitten kutsutaan paikalle vain lähimmät ihmiset. Pienetkin juhlat ovat merkitykseltään suuret ja ansaitsevat arvoisensa valmistelut.

Muistilista juhlien järjestämiseen

  • Suunnittele hyvin: Mieti juhlan suuret linjat ja yksityiskohdat etukäteen. Kirjoita ostos- ja tehtävälistat. Jaa vastuuta, ettei kaikki jää yhden henkilön harteille. Mitä paremmin valmistaudut, sitä enemmän sinulla on aikaa nauttia juhlapäivästä.
  • Kohtuudella tarjottavaa: Mitoita tarjottavat kutsuvieraiden määrän mukaan. Pöydän ei tarvitse notkua eri ruokalajeista. Valitse muutama herkku, joita haluat tarjota juhlapäivänä. Kun teet selkeän suunnitelman, vältät ruokahävikin syntymisen.
  • Vieraiden mukaan: Ota selvää vieraiden ruokarajoitteista ja ota ne huomioon valmisteluissa. Ehkä tunnet myös heidän makumieltymyksensä. Kun tiedät, mikä vieraille maistuu, ei ruokahävikkiä jää.
  • Säilytä oikein: Monet juhlaruoat, kuten täytekakut, ovat herkkiä pilaantumaan. Ota tarjottavat kylmästä esille vasta juuri ennen tarjoilua ja siirrä takaisin kylmään, kun kaikki ovat saaneet ottaa tarpeeksi.
  • Kata kauniisti: Juhlapöytä on myös ilo silmälle. Muista kukat ja kauniit lautasliinat. Pienillä yksityiskohdilla luot tunnelmaa ja toivotat juhlijat tervetulleiksi.
  • Nauti: Pienetkin juhlat voi järjestää suuresti, mutta juhlat voivat olla myös tilaisuus nauttia pienistä ja yksinkertaisista asioista. Älä uuvuta itseäsi valmistelujen vuoksi, vaan nauti tärkeästä päivästä läheistesi kanssa. Juhlat vaativat aina järjestelyjä, mutta palkintona on hienoja hetkiä ja lämpimiä muistoja.

Lisätietoja