|

|

Joensuun kaupungin nuorisopalkinto Pohjois-Karjalan Martoille

Joensuun kaupungin hyvinvointilautakunnan kasvatus- ja opetusjaosto on myöntänyt vuoden 2017 nuorisopalkinnon Pohjois-Karjalan Martat ry:lle. Palkinnon perusteluissa todetaan, että Pohjois-Karjalan Martat on aktiivinen alueellinen toimija, joka toimii Joensuussa lasten ja nuorten arjen tukijana.

Marttojen palvelutarjonta kohtaa monilta osin Joensuun nuorisotyön kasvatukselliset tavoitteet. Nuorten elämänhallinnan ja osaamisen alueella on tapahtunut paljon muutoksia ja monet nuoret kasvavat nuoruuteen vailla arkeen liittyviä taitoja, oli sitten kyseessä ruoanlaittotaidot tai rahan käyttö.

Marttojen aktiivisuus kumppanuuteen eri hankkeissa ja toiminnoissa on kehittynyt ja palveluista on helppo löytää lapsille ja nuorille sopivia sisältöjä. Järjestön toimijoilla on taito kohdata nuoria ja ymmärtää heidän tarpeensa arjen hallintaan liittyvissä kysymyksissä. Toiminnan arvot ovat vahvasti yhteiskuntaa tukevia ja välittyvät myös toiminnassa mukana oleville nuorille.

Palkintoon kuuluu Marita Mielosen suunnitteleman ja toteuttaman kiertopalkinnon ”Nouseva voima” -veistoksen lisäksi 1 500 euron rahapalkinto.