|

|

Juhlasukan suunnittelukilpailun voittaja on valittu

Marttajärjestön juhlavuoden sukan suunnittelukilpailun voittajaksi valittiin 27-vuotiaan Jyväskyläläisen Salla Hiltusen suunnittelemat villasukat. Juhlavuoden sukassa tuli näkyä viitteitä perinteeseen, joka on tuotu tähän päivään. Salla Hiltunen haki suunnittelemiinsa sukkiin inspiraatiota Marttojen ilmeestä ja väreistä, marttakankaasta ja marttatoiminnan herättämistä mielikuvista. Marttaliiton ja Novitan järjestämään kilpailuun tuli yhteensä 83 villasukkaparia.

Kilpailun raati toteaa voittajasukan olevan kaunis jalassa. Sukissa näkyy hienosti perinne ja samalla sukka on moderni. Sukista välittyy suomalaisuus ja ne ovat lämminhenkiset.

 Kilpailuun tulleet villasukat osoittavat, että suomalaiset ovat villasukkakansaa. Näissä sukissa on paljon taitoa ja luovuutta. On ilahduttavaa, että kilpailuun osallistui monia nuoria tekijöitä. Se osoittaa, että käsityötaito siirtää sukupolvelta toiselle, mikä on niin Novitan kuin Marttojenkin tavoite, Novitan toimitusjohtaja Daniela Yrjö-Koskinen toteaa.

Suunnittelukilpailun voittajan valitsivat Novita toimitusjohtaja Daniela Yrjö-Koskinen, Marttaliiton vs. pääsihteeri Pirkko Haikkala ja aktiivinen käsityömartta Anne Lempinen. Raadin sihteerinä toimi kansalaistoiminnan johtaja Reija Salovaara. Juhlavuoden sukan ohje julkaistaan Martat-lehdessä 1/2019.


Lisätietoja

  • Kansalaistoiminnan johtaja Reija Salovaara, reija.salovaara@martat.fi, 040 508 8249