|

|

Kestävä arki on Marttojen kotitalousneuvonnan teema vuosina 2018-2019

Kestävä arki on Marttojen kotitalousneuvonnan teema vuosina 20182019. Teema näkyy tänä vuonna erilaisina kampanjoina sekä Marttojen tapahtumissa ja kursseilla. Myös Arkiruoka on järkiruokaa aineisto tukee kestävää arkea.

Kestävä arki -sivut ja blogi

Kestävä arki -sivuille on koottu tietoa ruoan, arkisten valintojen ja kodinhoidon ympäristövaikutuksista sekä ratkaisuja, joilla voit keventää ympäristön kuormitusta. Ratkaisuja etsitään myös asiantuntijoiden Kestävä arki -blogissa.

Arkiruoka on järkiruokaa

Arkiruoka on järkiruokaa -kampanja herättää miettimään ruoankulutuksen vaikutuksia ympäristöön. Ruoantuotannon aiheuttamaa ympäristökuormitusta voidaan vähentää valitsemalla viisaasti: lisätään kasvisten käyttöä, pienennetään lihan kulutusta ja minimoidaan ruokahävikki. Ympäristökuormitus vähenisi jo sillä, jos suomalaiset muuttaisivat ruokavalionsa ravitsemussuositusten mukaiseksi.

Arkiruoka on järkiruokaa -ruokakursseilla laitetaan ympäristöystävällistä, herkullista ja helppotekoista ruokaa. Lisäksi teema on esillä Marttojen ketjukoulutuksissa, Maailma kylässä -tapahtumassa, SuomiAreenassa ja Marttailuviikolla.


Lisätiedot

  • Kestävä arki: johtava asiantuntija Asta Kuosmanen, asta.kuosmanen@martat.fi, 050 573 1765
  • Arkiruoka on järkiruokaa kampanja: kehittämispäällikkö Kaisa Härmälä, kaisa.harmala@martat.fi, 050 511 8007
  • Seuraa kampanjoita sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #kestäväarki