|

|

Kiitos, että teitte kanssamme hyvää Lapselle lounas -kampanjassa

Lapsiperheet ovat saaneet ruoka-apua ja -kasseja kuluneen kevään aikana Jokaiselle lapselle lounas -kampanjassa. Viimeinen erä toimitettiin perheille perille valtakunnallisesti juhannuksen alla. Perheiltä on tullut erittäin positiivista palautetta laadukkaista ruoka-aineista, -ohjeista ja tuesta. Kampanjan käynnistivät ja ensi vaiheen rahoittivat Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla, Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Tiina ja Antti Herlinin säätiö ja Tradeka.

Martat ovat olleet mukana jakamassa Jokaiselle lapselle lounas -kampanjan ruokakasseja koronakevään ajan. Viimeisen toimituksen jakelussa olivat mukana mm. Lapin Martat, Lounais-Suomen Martat, Pirkanmaan Martat sekä Pohjois-Pohjanmaan Martat yhdessä seurakuntien diakoniatyön, sosiaalityön ja paikallisten kumppanien kanssa.

Lapin Marttojen toiminnanjohtaja Leila Rautio kertoo työn olleen merkityksellistä ja kassien tulleen alueella suureen tarpeeseen perheille, jotka ovat yrittäneet selvitä toimeentulon, päivittäisten rutiinien ja arjenhallinnan haasteiden keskellä.

Tämmöisenä poikkeusaikana huolenpidon merkitys kasvaa ja toivottavasti olemme oppineet nyt tästä jotain tulevia vastaavia tilanteita varten. Ruoan akuutti tarve voi iskeä nopeasti, jos perheen tulot pienenevät merkittävästi. On tärkeää pystyä auttamaan pienimpiä ja heikoimpia, Rautio toteaa.

On hienoa kun avustamista tehdään muulloinkin kuin jouluna. Nyt tälle ruoka-avulle on ollut todellista tarvetta. Tänään tuli taas yksi uusi perhe joka olisi tarvinnut Vennerin laatikkoa. Perheet olivat todella iloisia avusta, Yläkemijoella oli naapurinkin lapset odottaneet, että milloin paketti tulee ja voi sitä riemua kun olivat laatikon saaneet, oli kuulemma tuntunut ihan joululta. Diakoniaa parhaimmillaan kun voi auttaa lähimmäistä. Kiitos kun saatiin olla mukana yhteistyössä, kertoo Rovaniemen seurakunnan diakonia Jaana Sarajärvi.

Martat kiittävät kaikkia yhteistyöstä ja rahoittajia ruokakassien mahdollistamisesta valtakunnallisessa jakelussa.

Lisätietoja