|

|

Kotiruokaa kolikoilla – ruokamenoissakin voi säästää

Marttapiirit ympäri Suomen järjestävät viikolla 4 kaikille avoimia Kauha & kukkaro –tapahtumia, joissa puhutaan ruoasta ja rahasta. Hyvä ja edullinen ruoka syntyy itse tehden. Ja mikä parasta, samalla venytetään senttejä ja nautitaan tekemisen ilosta.

Tiedote 14.1.2014

Ruokamenoissakin voi säästää
Kotiruokaa kolikoilla

Marttapiirit ympäri Suomen järjestävät viikolla 4 kaikille avoimia Kauha & kukkaro –tapahtumia, joissa puhutaan ruoasta ja rahasta. Hyvä ja edullinen ruoka syntyy itse tehden. Ja mikä parasta, samalla venytetään senttejä ja nautitaan tekemisen ilosta.

Kotiruoka on edullista, helppoa ja terveellistä. Tekemällä itse voi vaikuttaa paljon siihen mitä syö. Kun suunnittelee ruokalistat viikon tai kahden tarpeiksi, helpottuu niin kauppalistan teko kuin ruokamenojen ennakointi. Myös ruokahävikkiin voi ja kannattaa kiinnittää huomiota: ruoan heittäminen hukkaan on kallista niin omalle kukkarolle kuin ympäristölle.

Martat haluavat rohkaista kaikkia tekemään ruokaa itse ja yhdessä muiden kanssa. Tärkeää on myös muistaa nauttia kotiruoasta hyvässä seurassa – rauhassa, vinkkaa Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen. Marttaliitto on edistänyt kotien hyvinvointia jo 115 vuoden ajan. -Juhlimme tekemällä ja toimimalla sekä tietysti innostamalla kaikkia mukaan marttailemaan – elämä on parasta itse tehtynä!

Marttojen Kauha & kukkaro -tapahtumissa kannustetaan suunnittelemaan ruokalistoja, vertailemaan hintoja ja laatua sekä leipomaan ja valmistamaan ruokaa itse. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille. Kevään aikana on vielä kaksi Kauha & kukkaro –tilaisuutta: viikolla 11 tehdään Kattilamatka Kameruniin ja viikolla 18 hyötyviljellään.

Piirien tapahtumien ja luentojen tarkat ajat ja paikat löytyvät piirien kotisivuilta www.martat.fi/piirit

Lisätietoja:

Marttaliitto ry

Arja Hopsu-Neuvonen
+358 50 511 8116
arja.hopsu-neuvonen@martat.fi

Teija Jerkku
+358 50 342 0585
teija.jerkku@martat.fi

Marttaliitto ry

Martat on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Järjestö antaa jäsenilleen taitoja ja valmiuksia vaikuttaa omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa. Marttaliitto suunnittelee järjestön toimintaa ja julkaisee kotitalouksia varten ruokaan, ravitsemukseen, puutarhanhoitoon, ympäristöön, kodin talouteen ja kodinhoitoon liittyvää aineistoa. Marttaliittoon kuuluu 16 piiriä, joissa kotitalous- ja puutarhaneuvonnan ammattilaiset järjestävät opetusta ja kursseja. Marttayhdistyksiä on 1300 ja niissä lähes
46 500 jäsentä. Yhdistykset kokoontuvat marttailtoihin kotitalouskurssien, kädentaitojen, luentojen ja opiskelun merkeissä. Vuonna 2014 vietetään marttojen 115 juhlavuotta työn merkeissä. https://www.martat.fi/