|

|

Kysy martalta -chatin Sadonkorjuu-teemaviikot 21.–25.8. ja 28.8.–1.9.

Sienet ja marjat sekä oman pihan kasvikset ovat nyt parhaimmillaan ja sadonkorjuu on käsillä. Kysy martalta -chatin Sadonkorjuu-teemaviikoilla marttojen kotitalousneuvojat vastaavat kysymyksiisi sadonkorjuuseen, marjastukseen ja sienestykseen liittyen. Ajankohtaisten kysymysten lisäksi voit toki kysyä myös muita kotitalousaiheisia kysymyksiä.

Chat-palvelu on teemaviikoilla auki maanantaisin ja tiistaisin klo 12–15, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 15–18 sekä perjantaisin klo 12–15.

Kysy martalta -chatin lisäksi marttojen perinteinen neuvontapuhelin palvelee maanantaista keskiviikkoon klo 12–15. Neuvontapuhelin on maksullinen. Sadonkorjuu-teemaviikon jälkeen seuraavat teemaviikot chatissa ovat jouluna 11.–22.12.

Lisätietoja

  • Arja Hopsu-Neuvonen, kehittämispäällikkö, 050 342 0585, arja.hopsu-neuvonen@martat.fi
  • Kaisa Härmälä, kehittämispäällikkö, 050 511 8007, kaisa.harmala@martat.fi

Kysy martalta -chat tarjoaa reaaliaikaista kotitalousneuvontaa verkossa

Osoitteesta martat.fi saat yhteyden päivystävään marttaan. Kirjoitat viestin, ja marttajärjestön asiantuntijat vastaavat esimerkiksi ruokaan, ravitsemukseen ja kodinhoitoon liittyviin kysymyksiin. Martat käynnistivät chatin jouluna 2016. Silloin keskusteltiin jouluruokiin, ruokien säilymiseen ja siivoukseen liittyvistä kysymyksistä. Maksuton palvelu on teemaviikkojen lisäksi avoinna torstaisin klo 15–18 ja perjantaisin 12–15. Huhtikuusta 2017 alkaen martalta on voinut kysyä myös esimerkiksi jäsenyyteen, jäsenrekisteriin ja toiminnantilastointiin liittyvistä asioista tiistaisin klo 11–14 ja torstaisin klo 15–18.

Martat on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Vaikutamme, autamme, opastamme ja inspiroimme. Ideoimme ja teemme ruokaan, ravitsemukseen, puutarhanhoitoon, ympäristöön, kodin talouteen ja kodinhoitoon liittyvää aineistoa tarjoten tekemisen iloa ja onnistumisen elämyksiä. Valtakunnalliseen keskusjärjestö Marttaliittoon kuuluu 14 alueellista piiriä, joissa kotitalous- ja puutarha-asiantuntijat neuvovat ja kouluttavat. Kotitalousneuvontamme tavoitti vuonna 2016 noin 96 000 henkilöä. Paikallisia marttayhdistyksiä on 1 170 ja niissä 46 000 jäsentä. Martat viihtyvät ja harrastavat yhdessä sekä järjestävät yhdistyksissä tapahtumia kotitalouden, kädentaitojen ja opiskelun merkeissä.