|

|

Lähde lähiruokaostoksille ja tutustumaan paikallisiin tuottajiin Osta tilalta! -päivänä 15.9.2018

Hunajaa, kananmunia, juureksia, lampaan ja pihvikarjan lihaa ja yllin kyllin kaikkea muuta! Tuotteiden lisäksi yli 200 maatilaa ja maaseutumatkailuyritystä kutsuu kokemaan elämyksiä, nauttimaan sadonkorjuun herkuista ja tutustumaan tilan elämään. Valtakunnallinen Osta tilalta! -päivä järjestetään nyt kolmannen kerran lauantaina 15.9.2018.

Kiinnostus ruoan alkuperään ja suoraan tuottajalta ostamiseen on kasvanut. Lähialueen tuottaja on mukava tavata kasvokkain ja kuulla samalla, miten tuote on valmistettu tai missä raakaaineet ovat kasvaneet. Päivä tarjoaa mahdollisuuden ostaa tuotteita kotiin viemisiksi ja maistella herkkuja ihan paikan päällä.

Osta tilalta –päivä tarjoaa myös elämyksiä. Osalla tiloista on mahdollista nostaa itse perunoita, kerätä marjoja tai tutustua tilan eläimiin ja koneisiin lähietäisyydeltä. Maaseudun matkailuyritykset kutsuvat kävijöitä mukaan Makumatka maalle -teemapäivän nimissä.

Päivään osallistuvat maatilat, kotipuutarhat ja maaseutumatkailuyritykset sekä muut tapahtumat löytyvät verkkosivuilta www.ostatilalta.fi. Siellä esittäytyy yli 210 kohdetta
ympäri Suomea. Verkkosivuilla tilat kertovat toiminnastaan, tuotteistaan ja aukioloajoistaan.

Muista myös päivään liittyvä valokuvakilpailu! Jaa suoramyyntiostoksiin, -tiloihin tai niihin liittyviin tunnelmiin ja kokkailuihin liittyvä kuva 20.9 mennessä Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa ja tägää se #elämystilalla sekä #ostatilalta tai #köpavbonden. Palkinnot ja kilpailun tarkemmat säännöt löydät verkkosivuilta www.ostatilalta.fi/kuvakilpailu.


Lisätietoja

  • Asta Kuosmanen, Marttaliitto, 050 573 1765, asta.kuosmanen@martat.fi
  • Ellinoora Havaste, Lähiruoan koordinaatiohanke, 050 357 9203, elelha@utu.fi

Järjestäjät Osta tilalta! -päivän järjestelyissä ovat mukana Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 ja Maaseutuverkostopalvelut, Turun yliopiston Brahea-keskuksen Lähiruoan koordinaatiohanke, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC, Maa- ja kotitalousnaiset, Marttaliitto, Marthaförbundet, Suomen 4H-liitto, Finlands svenska 4H, Lomalaidun ry ja Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry. Maakunnalliset yhteyshenkilöt:
Aitojamakuja.fi.