|

|

Lapset valtaavat keittiön: Ässäkokkikurssit starttaavat taas

Maistuisiko kaurakedon peltileipä, Kippari-Kallen tehotahna tai omenaposken mantelimuffinit? S-ryhmän ja Marttaliiton viime vuonna käynnistämät Ässäkokkikurssit saavat jatkoa. Kesä- ja syyslomakaudella järjestetään yhteensä liki sata maksutonta kokkauskurssia kouluikäisille – ympäri Suomen.

Ässäkokeissa kantavana ajatuksena ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, fiksu kuluttaminen ja satokausiajattelu.

– Ruuan arvostaminen ja monipuolinen syöminen versovat iloisesta yhdessä tekemisestä. Keittiössä viihtyvästä lapsesta kasvaa usein utelias, ruokaan kiinnostuksella ja kokeilunhaluisesti suhtautuva nuori. Näin rakentuva ruokataju kantaa tutkitusti pitkälle aikuisuuteen, valikoimajohtaja Katja Tapio S-ryhmästä toteaa.

”Tehhään ite”

Ässäkokkikurssit on suunnattu 8–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan maistuvaa arkiruokaa, isketään kädet jauhoihin sekä harjoitellaan helppojen välipalojen kokkausta. Ruuanlaiton ohessa kursseilla keskustellaan terveellisyydestä, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä. Sopivissa tilanteissa vertaillaan myös itse tehdyn ja valmiina ostetun ruoan hintoja.

– Kursseilla innostutaan ja koetaan onnistumisen hetkiä. Lapsista kokkaaminen ja leipominen on mukavaa ja ryhmässä on turvallista maistella uusia makuja. Viime vuoden kurssilaisista yksi totesi: “Meillä ei syyä ennää pakastekalapuikkoja vaan tehhään ite.” Ja mikä mukavinta, lapset saavat kurssilta vielä mukaansa reseptivihkosen, jonka ohjeilla on helppo kokata kotona, kertoo kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen Marttaliitosta.

Ässäkokkikursseja järjestetään lähes satakunta, Helsingistä Rovaniemelle. Osa S-ryhmän alueosuuskaupoista järjestää myös lisäkursseja. Kursseille ilmoittaudutaan paikallisten Marttapiirien kautta Marttojen verkkosivuilla. Osuuskaupat ja Marttapiirit tiedottavat kursseista paikallisesti.


Lisätietoja

  • Valikoimajohtaja Katja Tapio, S-ryhmän vähittäiskauppa, katja.tapio@sok.fi, puh. 010 76 80638
  • Kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen, Marttaliitto, arja.hopsu-neuvonen@martat.fi, puh. 050 5118 116

Ässäkokkikurssit ovat osa S-ryhmän Terveellisempää lapsille -aloitetta. Lue aiheesta lisää täältä.

Kursseille ilmoittautuminen tapahtuu paikallisten aikataulujen mukaan osoitteessa: www.martat.fi/assakokit

Kurssitiedot ja ilmoittautumiset päivittyvät sivustolle noin kuukautta ennen kurssin alkamista. Lisätietoja kurssiaikatauluista: arja.hopsu-neuvonen@martat.fi