|

|

Lea Sairanen Marttaliiton uudeksi puheenjohtajaksi

Marttaliiton syyskokous pidettiin Marttatalossa Helsingissä 22.10.2011.
Kokouksen avasi liitossa kahdeksan vuotta puheenjohtajana toiminut Merja Siltanen.
Kokouksessa valittiin uusi puheenjohtaja sekä uusia jäseniä liiton hallitukseen alkaen 2012.

Marttaliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin turvallisuusasiantuntija, prosessiteknikko Lea Sairanen seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi 2012-2014.

Lea Sairanen (s. 1967) on kotoisin Imatralta. Hän on ammatiltaan turvallisuusasiantuntija ja toiminut marttajärjestön eri tehtävissä mm. Etelä-Karjalan Marttojen puheenjohtajana sekä Marttaliiton hallituksen jäsenenä vuodesta 2009. Hallituksen varapuheenjohtajana hän on ollut vuodesta 2010 alkaen.

Marttaliiton nykyisen puheenjohtajan, valtiotieteen maisteri Merja Siltasen toimikausi päättyy vuoden 2011 lopussa. Hän on toiminut liiton puheenjohtajana vuodesta 2004.

Uusina jäseninä Marttaliiton hallitukseen valittiin opetusneuvos Riikka Vacker Uudeltamaalta, assistentti Riitta Leinonen Varsinais-Suomesta ja toiminnanjohtaja Ulla Kumpula Keski-Suomesta. Varajäsenestä hallituksen varsinaiseksi jäseneksi siirtyy projektipäällikkö Helena Puhakka-Tarvainen Pohjois-Karjalasta.

Erovuoroisista jäsenistä uudelleen tehtävään valittiin kirkon nuorisotyönohjaaja Pia Rättyä Kempeleestä.

Lisäksi hallituksen jäseninä jatkavat rehtori Liisa Eloranta Rovaniemeltä, opiskelija Maija Lepistö Tampereelta ja emäntä Sari Seppälä Kouvolasta.

Ensimmäiseksi varajäseneksi valittiin esimies Hanna Heikkilä Etelä-Hämeestä ja toiseksi varajäseneksi myyntiedustaja Tellervo Leppiniemi Satakunnasta.

Lisätietoja:

Marttaliitto ry

Puheenjohtaja Merja Siltanen, p. 050 468 2315, merja.siltanen(at)martat.fi

Toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä, p. 050 375 1195, marianne.heikkila(at)martat.fi

Puheenjohtaja alk. 2012 Lea Sairanen p. 050 322 1726, lea.sairanen(at)martat.fi

MARTTALIITTO RY

Martat on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Järjestö on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Järjestö antaa jäsenilleen valmiuksia vaikuttaa omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa.

Marttaliitto suunnittelee järjestön toimintaa ja julkaisee kotitalouksia varten ruokaan, ravitsemukseen, puutarhanhoitoon, ympäristöön, kodin talouteen ja kodinhoitoon liittyvää aineistoa. Marttaliittoon kuuluu 16 piiriä, joissa ammattitutkinnon suorittaneet kotitalous- ja puutarhaneuvojat järjestävät kursseja ja opetusta sekä jäsenilleen että avoimesti kaikille. Marttayhdistyksiä on 1 300 ja niissä on yli 43 000 jäsentä.

Yhdistykset kokoontuvat marttailtoihin luentojen, opiskelun, kotitalouskurssien ja kädentaitojen merkeissä.

www.martat.fi