|

|

Maailman suurin marttailta antaa ruokavinkkejä ilmastonystävälle 

Marttayhdistykset eri puolilla Suomea viettävät Maailman suurinta marttailtaa ystävänpäivän aattona, torstaina 13.2. Martat kutsuvat kaikki ystävänsä mukaan. Tänä vuonna teemana on ilmastoystävällinen ruoka: Nyt tehdään hyvää – ruokaa kestävään arkeen.  

Terveellinen ja ilmastoystävällinen ruoka kulkevat käsi kädessä. Noin viidennes keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä aiheutuu ruoasta. Kun käyttää runsaasti kasviksia joka aterialla ja syö ravitsemussuositusten mukaan, on jo pitkällä. Vastuullinen kokkaaja vähentää lihan käyttöä, valitsee kotimaista ja välttää ruokahävikkiä. Marttojen keittiössä ruoka on terveellistä, turvallista, eettistä, ekologista, herkullista, edullista ja lähellä tuotettua.  

 Martat opastavat jokaista tekemään käytännön ilmastotekoja. Kestävä arki on valintoja ruokapöydässä, kodinhoidossa ja asumisessa. Tänään tarvitsemme entistäkin enemmän tekoja huomista varten, Marttaliiton kansalaistoiminnan johtaja Reija Salovaara kertoo.  

Maailman suurin marttailta kokoaa martat eri puolilla Suomea koolle samana päivänä yhteisen aiheen pariin. Vuonna 2019 tapahtumassa oli mukana 600 marttayhdistystä.  

 Vuoden alkaessa on hyvä hetki aloittaa uusi harrastus. Kutsumme kaikki kiinnostuneet mukaan Maailman suurimman marttaillan tapahtumiin ja tutustumaan marttatoimintaan, Reija Salovaara toteaa.  

Lisätietoja 

  • Marttaliiton kansalaistoiminnan johtaja Reija Salovaara p. 040 508 8249, reija.salovaara@martat.fi 

Marttaliitto on kotitalousneuvontaa antava kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia, toimivaa ja kestävää arkea sekä kotitalouden arvostusta. Marttajärjestö on arjen asiantuntija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Vuonna 2018 Martat tekivät vapaaehtoistoimintaa yli puoli miljoonaa tuntia. Kotitalousneuvontamme tavoitti lähes 100 000 kansalaista. Hyvä arki kuuluu kaikille.