|

|

Marjakaverikampanja käynnistyy, tule mukaan!

Arktiset Aromit ry käynnistää hyvän tuulen kampanjan marjastuksen edistämiseksi. Kampanjaan haastetaan mukaan uusia yhteistyötahoja ja toimijoita. Martat ovat jo mukana kampanjassa viestinviejinä.

Luonnonmarjoistamme suurin osa jää poimimatta, vaikka ne ovat verrattomia sekä ravitsemuksen että ympäristön kannalta. Puhtaita superfoodeja vailla hiili- ja vesijalanjälkeä. Satoisimpia ja kaupallisesti merkittävimpiä marjojamme ovat puolukka, mustikka ja lakka, mutta sekä myyntiin että kotitarvekäyttöön on poimittavissa useita muitakin marjoja.

Marjasaaliin lisäksi metsäretket antavat liikuntaa ja hyvää mieltä. Useampi lähtisi mielellään marjaan, jos olisi joku kaveri mukaan lähtijäksi. Joku tarvitsee kyytiä, toinen marjamaastojen tuntijaa ja kolmas ei tohdi yksin lähteä metsään petojen tai eksymisen pelossa. Ja monen mielestä marjastaminen vain on monin verroin hauskempaa hyvässä seurassa.

Marjakaveri kaikille -kampanja

Arktiset Aromit ry käynnistää hyvän tuulen kampanjan marjastuksen edistämiseksi. Facebookissa käynnistettävän kampanjan tarkoituksena on auttaa marjastuksesta kiinnostuneita löytämään toisiaan ja sopimaan yhteisiä marjaretkiä. Kampanjan käynnistämiseksi haastamme mukaan kaikki yhteistyötahot ja toimijat, jotka haluavat olla mukana marjastuskulttuurin ylläpidossa ja vahvistamisessa kuten järjestöt, oppilaitokset, urheilu- ja harrastusseurat sekä yksityishenkilöt! Mukana on jo mm. Marttaliitto.

Kampanjan Facebook-sivuilla annetaan vinkkejä ja kerrotaan ajankohtaisista asioista. Sinne voi myös ilmoittaa perustetuista alueellisista facebook-ryhmistä, joissa marjakaverikontaktien haku tapahtuu. Alueellisia ryhmiä voi perustaa kuka tahansa. Alueellisten ryhmien ylläpidosta vastaavat niiden perustajat. Ryhmät voivat olla joko avoimia tai suljettuja niin, että ylläpitäjät voivat hyväksyä jäsenet ryhmään. Itselleen sopivaa marjakaveria voi hakea joko humorististen marjastajahahmojen avulla tai kertomalla Facebookissa, millaista marjakaveria hakee. Vastata voi joko seinälle tai yksityisviestillä.

Kampanja aloitetaan pilottina Facebookissa, ja toivomme, että sen avulla mahdollisimman moni marjastuksesta kiinnostunut löytää saman henkisen kaverin ja saa vähintäänkin kotitarvemarjat talteen, ja ahkerimmat lisäansiota. Luonnonmarjojen myyntitulo on verotonta, ja marjastus sopiikin mainiosti tulonlähteeksi vaikkapa ilman kesätyötä jääneille nuorille tai hyötyliikuntaa arvostaville.

Lisätietoja

Median käyttöön painokelpoisia tiedostoja voi pyytää myös suoraan Anne Hytöseltä:

  • Anne Hytönen, viestintäasiantuntija, anne.hytonen@arktisetaromit.fi, p. 040 741 8867